Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη με Λιβάγια η ΑΕΚ, αποκλείστηκε στα γκολ ο Βόλος

Πρώτη με Λιβάγια η ΑΕΚ, αποκλείστηκε στα γκολ ο Βόλος

Με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 του Βόλου εκτός έδρας, πέτυχε το 3Χ3 στον 2ο όμιλο και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου - Αποκλείστηκε λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων από τη Λαμία ο Βόλος, καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας σημείωσε επτά τέρματα στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας

Η ΑΕΚ αποφάσισε να σοβαρευτεί στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Βόλο και με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια πήρε τη νίκη με 3-1 και κάνοντας το απόλυτο των νικών στον όμιλο, εξασφάλισε ως πρώτη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, δείχνοντας πως αντιμετωπίζουν το ματς ως… αγγαρεία.

Ωστόσο στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν και έτσι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη… δουλειά, φεύγοντας από την έδρα του Βόλου με μια άνετη νίκη και με μια καλή εικόνα, τουλάχιστον για το δεύτερο 45λεπτο του ματς.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Λάρισα, μιας και στο βασικό σχήμα διατηρήθηκαν μονάχα οι Τσιγκρίνσκι, Μοράν και Λιβάγια. Η Ένωση ξεκίνησε το ματς με επιθετική διάθεση και μόλις στο 3’ απείλησε την εστία του Βόλου, με το σουτ του Αλμπάνη να αποκρούεται δύσκολα από τον Μπουργάνη. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και δύο λεπτά μετά οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν μετά από μια φάση διαρκείας να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μπότος σημάδεψε αρχικά το δοκάρι της εστίας του Βόλου, η μπάλα στρώθηκε στη συνέχεια στον Λιβάγια που απέτυχε επίσης να σκοράρει, με τη… λύση να δίνει στο τέλος ο Μοράν με κοντινό πλασέ, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν σχεδόν με τη σέντρα, μιας και στο 7’ ο Πίσπας με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τσιντώτα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

Ο αγώνας είχε έναν ξέφρενο ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, τουλάχιστον μέχρι το 30’. Στο συγκεκριμένο διάστημα η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές με τους Λιβάγια και Γιαννούτσο, ενώ ο Βόλος απείλησε την εστία του Δικεφάλου με την προσπάθεια του Δημόπουλου. Κάπου εκεί το τέμπο του αγώνα άρχισε να πέφτει, με το ματς να έχει αρκετές διακοπές και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

«Καθάρισε» ο Λιβάγια

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αποφάσισε να… σοβαρευτεί. Ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Μπογέ και Κλωναρίδη, αντί των Μπότου, Αλμπάνη, με την Ένωση να κλείνει τον Βόλο στην περιοχή του και με συνοπτικές διαδικασίες, να φτάνει στη νίκη. Στο 59’ ο Λιβάγια θα κάνει με ωραία προσπάθεια το 2-1 για τους Κιτρινόμαυρους, ενώ στο 71’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα θα διαμορφώσει το 3-1. Σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους, καθώς η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κάνει γκολ κάποια από τις ευκαιρίες που είχε από εκεί και στο εξής. Με κορυφαία το δοκάρι του Γιαννιώτα στο 83’.

Έτσι ο Δικέφαλος έφυγε από τον Βόλο με τη νίκη, καθάρισε την πρώτη θέση στον όμιλο και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Ο Βόλος από την άλλη μεριά ισοβάθμησε με τη Λαμία στους 4 βαθμούς και αποκλείστηκε λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων (1-1 το μεταξύ τους παιχνίδι), καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας διέσυρε τον Απόλλωνα Λάρισας με 7-0 εκτός έδρας.

Βόλος-ΑΕΚ 1-3

Γκολ: 6’ Πίσπας – 5’ Μοράν, 59’, 71’, Λιβάγια

Δοκάρια: 4’ Μπότος, 83’ Κλωναρίδης

Κίτρινες: Τσόσιτς (32’), Ενγκουέμ (42’), Πίσπα (63’), Ηλιόπουλο (76’), Ρούσσο (90’+).

Κόκκινες: –

Βόλος (Χ. Φεράντο, 3-5-2): Μπουργάνης, Καρρίκι (52’ Γκαρσία), Ρούσσος, Δημόπουλος (46’ Γκαλίτσιος), Ενγκουέμ, Δόρης, Δεμηρτζόγλου, Ηλιόπουλος, Λούκας (46’ Κορέλας), Φράγκος, Πίσπας

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Τσόσιτς, Μοράν (76’ Μπάμπης), Γιαννιώτας, Μπότος (55’ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (55’ Μπογέ), Λιβάγια

2ος ΟΜΙΛΟΣ
20/12 Απόλλων Λάρισας – Λαμία 0-7
20/12 Βόλος – ΑΕΚ 1-3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΕΚ 9 (9-2)
Λαμία 4 (9-3)
Βόλος 4 (7-5)
Απόλλων Λάρισας 0 (1-16)

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024