Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Το 2015 δε με στήριξε ο Τσίπρας, αποφάσισε να τα βρει με τη Μέρκελ

Βαρουφάκης: Το 2015 δε με στήριξε ο Τσίπρας, αποφάσισε να τα βρει με τη Μέρκελ

Τον Αύγουστο που μας πέρασε μπήκαμε στο χειρότερο και πιο τοξικό τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2060, τόνισε χαρακτηριστικά

Τον Αύγουστο που μας πέρασε μπήκαμε στο χειρότερο και πιο τοξικό τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2060, σύμφωνα με δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη,  όταν ρωτήθηκε για τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως όταν η πραγματικότητα απέχει από την προπαγάνδα στο βαθμό που βλέπουμε σήμερα συνειδητοποιείς ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

Ενημέρωσε πως ο ίδιος ετοιμάζεται και για τις εθνικές εκλογές και για τις ευρωεκλογές ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν αποκλείει κανέναν από συνεργασίες αλλά θέλει να ξεφύγει από τον παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας.

«Όποιος θέλει να έρθει να συζητήσουμε αν συμφωνήσουμε στο 70% θα συμπορευτούμε. Δεν θα κάνουμε συμμαχία στην βάση του να εκλεγούμε αλλά του αν συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον τόπο. Δεν μας αφορούν οι συνιστώσες που έχουμε δει στο παρελθόν να συγκλίνουν για να εκλεχτούν», συμπλήρωσε.

Είπε τέλος ότι αν τo 2015 είχε την υποστήριξη του Τσίπρα μέχρι το τέλος θα είχε επιτευχθεί η αναδιάρθρωση χρέους αλλά ότι εκείνος αποφάσισε ότι θα τα βρει με την κα Μέρκελ στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός τρίτου μνημονίου.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024