Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οταν καθυστερούν να έρθουν οι υπουργοί

Οταν καθυστερούν να έρθουν οι υπουργοί

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο του έτους

Ήταν το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του έτους, ίσως γι’ αυτό να άρχισε με καθυστέρηση, ίσως γι’ αυτό πήραν τον λόγο σχεδόν όλοι οι υπουργοί (πολλές φορές επαναλαμβάνοντας ο ένας ό,τι είπε ο προηγούμενος και όλοι μαζί όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας).

Εντύπωση έκανε, σύμφωνα με το «Βηματοδότη», η Κατερίνα Νοτοπούλου, που αν και ήταν το τρίτο Υπουργικό Συμβούλιο που συμμετείχε, προσήλθε καθυστερημένη και κάθισε στην πίσω σειρά των υφυπουργών δίπλα στον Μάρκο Μπόλαρη.

Δηλαδή τι κατάσταση είναι αυτή; Οι υπουργοί να επιχειρούν να ευτελίσουν ακόμη και το Υπουργικό Συμβούλιο; Πρώτος προσήλθε ο Πρωθυπουργός και περίμενε ένα 20λεπτο τους καθυστερημένους υπουργούς του για να προσέλθουν ώστε να αρχίσει το Υπουργικό. Σε όλο αυτό το διάστημα αντάλλασσε ατάκες και φιλοφρονήσεις με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίον ο κ. Τσίπρας φαίνεται να έχει αδυναμία. Και πώς να μην του έχει, ειδικά μετά τον ανερμάτιστο λόγο του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπου επιτιθέμενος στη ΝΔ ενέπλεξε τον… Μοντγκόμερι, τον Σαίξπηρ και άλλους ήρωες, ενώ πάνω στη βιασύνη του έκανε και ένα επικό σαρδάμ: αντί να πει χρονοντούλαπο, είπε… «χρονοντούπαλο».

Χριστούγεννα στην Αθήνα υπόσχεται ο Τσίπρας

Το άλλο που έκανε εντύπωση στο Υπουργικό Συμβούλιο ήταν οι ευχές «καλά Χριστούγεννα» και «καλές γιορτές» του Πρωθυπουργού στον καθένα ξεχωριστά με την υπενθύμιση στην αρχή «εάν χρειαστείτε τίποτα, εδώ θα είμαι» και εν συνεχεία εξειδίκευση του «εδώ θα είμαι» λέγοντας ότι «μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είμαι στην Αθήνα». Δεν ήθελε όμως να αποκαλύψει πού θα πάει, για παράδειγμα, στο διάστημα μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του προς τους υπουργούς της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι υπάρχει «πολλή δουλειά μπροστά μας» και τόνισε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο και να εντείνουμε τις προσπάθειες και τον προγραμματισμό, με ορίζοντα 9 μηνών, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019», χρόνος κατά τον οποίο ολοκληρώνεται, ούτως ή άλλως, η κυβερνητική θητεία. Και η είδηση: 15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση χωρίς διαγωνισμό, ενώ έγινε εκτενής αναφορά για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με τον κ. Τσίπρα να εμφανίζεται αποφασισμένος να τον προχωρήσει.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Γκαρντίνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν και τα δεδομένα για Ιντάλγκο

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού «τρέχει» το σχεδιασμό της νέας αγωνιστική σεζόν. Με τον σπουδαίο Αντρέα Γκαρντίνι να διαδέχεται τον Ντανιέλ Καστελάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024