«Πόρτα» από τους δασκάλους και τους καθηγητές στην πρόσκληση που είχε απευθύνει από χθες, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, έφαγε ο υπουργός Παιδείας

«Πόρτα» από τους δασκάλους και τους καθηγητές στην πρόσκληση που είχε απευθύνει από χθες, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με το σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, έφαγε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Η πρόσκληση του υπουργού Παιδείας προς τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών ήταν για τις 9:30 το πρωί στη Βουλή. Έντονη ήταν η αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας η οποία με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι «λίγες μόλις ώρες πριν από την πραγματοποίηση της κινητοποίησης της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών (σ.σ έχει προγραμματιστεί για τη μία το μεσημέρι), οι επικοινωνιακοί τους τακτικισμοί  έφτασαν μέχρι του σημείου του εμπαιγμού των εκπαιδευτικών και της απαξιωτικής αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους».

Το Δ.Σ της ΔΟΕ υπογραμμίζει πως «μπροστά στην ανακοινωμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες δέχτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12, πρόσκληση για συνάντηση με τον Υπουργό στη Βουλή στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης. Με απλά λόγια, ζήτησαν από τη Δ.Ο.Ε. και την Ο.Λ.Μ.Ε. να αποδυναμώσουν την κινητοποίησή τους και να «διευκολύνουν» την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου» αναφέρουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του μέλους της ΟΛΜΕ (ομοσπονδία καθηγητών μέσης εκπαίδευσης) Νίκος Παπαχρήστος. «Είχαμε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας πριν το υπουργικό αλλά δεν δέχτηκε να μας δει. Ο υπουργός έκανε παρουσίαση του σχεδίου για τους διορισμούς παρουσία του πρωθυπουργού, άρα πρόκειται για ειλημμένη απόφαση» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο news 24/7.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr