Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεπαρκής η φύλαξη στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων

Ανεπαρκής η φύλαξη στόχων τρομοκρατικών επιθέσεων

Ερωτήματα προκαλεί η αυτοψία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στις κατοικίες ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που την τελευταία διετία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατών

Τα κομμάτια του παζλ των κινήσεων των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στον ΣΚΑΙ τα ξημερώματα της Δευτέρας προσπαθεί να ενώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αναμένοντας εν τω μεταξύ τα αποτελέσματα από την ανάλυση στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού σε μία προσπάθεια να διαπιστώσει ποια τρομοκρατική οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση στον σταθμό.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί η αυτοψία του τηλεοπτικού σταθμού στις κατοικίες ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών που την τελευταία διετία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο τρομοκρατών, καθώς όπως διαπιστώθηκε η αστυνομική φύλαξη είναι ελάχιστη ή μηδενική.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι του σταθμού βρέθηκαν έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, όπου τον περασμένο μήνα άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα η οποία δεν εξερράγη λόγω λάθους στην συνδεσμολογία. Ενάμιση μήνα μετά την απόπειρα, οι δημοσιογράφοι έφτασαν ανενόχλητοι μέχρι την εξώπορτα του αντιεισαγγελέα, στο σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Παρόμοια εικόνα και στο σπίτι της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, η οποία τον Οκτώβριο του 2016 ήταν στόχος βομβιστικής επίθεσης από την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Στο σημείο υπήρχε μόλις ένας αστυνομικός.

Αντίστοιχο σκηνικό και γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΙ, όπου το συνεργείο του σταθμού δεν εντόπισε εμφανή αστυνομική προστασία πέραν αξιωματικών της Ασφάλειας, οι οποίοι επιτηρούν διακριτικά την ευρύτερη περιοχή.

Και μπορεί ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, να έκανε λόγο προχθές για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος στο σπίτι του, σημειώνοντας πως «δεν το έκανα θέμα όπως κάνατε εσείς το θέμα του ΣΚΑΙ», ωστόσο οι δημοσιογράφοι του σταθμού διαπίστωσαν πως υπάρχει μεγάλης κλίμακας φρούρηση στο σπίτι του, ενώ στο σπίτι του πρωθυπουργού οι έλεγχοι αρχίζουν σε ακτίνα 150 μέτρων.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024