Φωτογραφίες: Automedia

Για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, η Nissan επέλεξε την ιβηρική χερσόνησο για τις δοκιμές εξέλιξης ενός ιδιαζόντως ιαπωνικού αυτοκινήτου το οποίο ανήκει στη κατηγορία των microcars και επί του παρόντος τουλάχιστον δεν έχει καμία ευρωπαϊκή προοπτική.

Ο λόγος για το Dayz το οποίο στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του έχει μόλις 3,4 μέτρα μήκος και 1,62 μέτρα πλάτος, διαστάσεις τις οποίες δεν δείχνει να μεταβάλλει στη νέα γενιά του, όπως άλλωστε και την χαρακτηριστική σχεδίασή του με το κάθετο πίσω τμήμα η οποία παρά τις επιμελείς προσπάθειες της Nissan σε όρους καμουφλάζ, δεν «κρύβεται».

Το χαριτωμένο microcar αναμένεται να μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβαίνοντες ενώ σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο που το εξοπλίζει πρόκειται για ένα τρικύλινδρο κινητήρα με απόδοση 56 ίππους μέγεθος το οποίο με δεδομένο το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος το οποίο διαμορφώνεται περί τα 850 κιλά δεν αναμένεται να προβληματίσει τις αστικές μετακινήσεις των παροικούντων την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς ή κατ΄επιλογή και στους τέσσερις ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι το DayZ στην τρέχουσα εκδοχή του διατίθεται σε τιμή 8.000 ευρώ περίπου. Όσο για τους λόγους που οδήγησαν την Nissan να δοκιμάσει το λιλιπούτειο μοντέλο της, δεν έχουν προς το παρόν κανένα «δεύτερο επίπεδο» εκτός εάν εν όψει…. ηλεκτροκίνησης, η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει  κάτι πολύ πιο σύνθετο.

Γράψτε το σχόλιο σας