Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ρωσία δεν αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στη Θάλασσα Αζόφ

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ρωσία δεν αυξάνει τη στρατιωτική της παρουσία στη Θάλασσα Αζόφ

Στη διευκρίνιση ότι η Ρωσία δεν προχωράει στην ενίσχυση της στρατιωτική παρουσία της στη Θάλασσα Αζόφ προέβη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, στον απόηχο του περιστατικού στο στενό του Κερτς

Στη διευκρίνιση ότι η Ρωσία δεν προχωράει στην ενίσχυση της στρατιωτική παρουσία της στη Θάλασσα Αζόφ προέβη η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, στον απόηχο του περιστατικού στο στενό του Κερτς.

Η Ρωσία δεν θα αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Θάλασσα Αζόφ, σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι δυνάμεις της φυλάσσουν τη γέφυρα της Κριμαίας.

«Η Ρωσία δεν αυξάνει τη στρατιωτική παρουσία της στη Θάλασσα Αζόφ, δεν υπάρχουν ρωσικές ναυτικές βάσεις εκεί, οι δυνάμεις που υπάρχουν εκεί συνήθως φυλάσσουν τη γέφυρα της Κριμαίας. Θα σας υπενθυμίσω ότι από τις αρχές των ανακοινώσεων για τα σχέδια κατασκευής αυτής της εγκατάστασης υποδομών, είχαμε άμεσες κλήσεις από Ουκρανούς αξιωματούχους — πολιτικούς και αξιωματούχους ασφάλειας που υπακούουν το καθεστώς του Κιέβου — να την καταστρέψουν. Αυτές οι δυνάμεις επίσης διασφάλιζαν την ασφάλεια της πλοήγησης», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το Sputnik, στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Νοεμβρίου τρία ουκρανικά πλοία πέρασαν παράνομα τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, καθώς κινούνταν προς το στενό του Κερτς, στην είσοδο της Θάλασσας Αζόφ. Η Ρωσία κατέσχεσε τα ουκρανικά πλοία και έθεσε υπό κράτηση 24 μέλη του πληρώματος, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα κάλεσμα να σταματήσουν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στο περιστατικό, έχει δηλώσει ότι πρόκειται για πρόκληση που χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου εν έψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών της Ουκρανίας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024