Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουρασμένοι από την τυραννία της «πολιτικής ορθότητας» δηλώνουν οι Αμερικανοί

Κουρασμένοι από την τυραννία της «πολιτικής ορθότητας» δηλώνουν οι Αμερικανοί

Το 52% των πολιτών δηλώνουν πως δεν επιθυμούν να γίνει η χώρα περισσότερο πολιτικά ορθή, αντιθέτως δηλώνουν ενοχλημένοι από το γεγονός ότι δεν μπορούν πλέον να εκφράζονται ελεύθερα επί σειρά θεμάτων

Η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών δηλώνει κουρασμένη από την τυραννία των «πολιτικά ορθών» δηλώσεων οι οποίες περιορίζουν την ελευθερία έκφρασής τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενέργησε το ινστιτούτο Marist για λογαριασμό του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NPR/PBS.

Το 52% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν επιθυμεί η χώρα του να γίνει περισσότερο πολιτικά ορθή, αντιθέτως δηλώνουν ενοχλημένοι από το γεγονός ότι δεν μπορούν πλέον να εκφράζονται ελεύθερα επί σειρά θεμάτων.

Ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση, αυτή την άποψη έχει το 76% των Ρεπουμπλικανών, το 53% των ανεξάρτητων και το 45% των Δημοκρατικών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου Marist Λι Μίρινγκοφ, αυτή η δημοσκόπηση αποτελεί προειδοποίηση για τους Δημοκρατικούς, που ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο χάρη στη στήριξη των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.075 άνθρωποι στο διάστημα 28 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου, αντανακλά τις απόψεις στην αμερικανική κοινωνία μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και την «υπερβολική εμμονή με την πολιτική ορθότητα» που έχει φθάσει σε επίπεδα υστερίας.

Ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων (70%) κρίνει ότι το επίπεδο της ευγένειας στους κύκλους της εξουσίας στην Ουάσιγκτον μειώθηκε μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016. Όσον αφορά το τοξικό κλίμα στη δημόσια ζωή, ποσοστό 70% των Δημοκρατικών θεωρεί ως υπεύθυνο τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ το 67% των Ρεπουμπλικανών κατηγορεί γι’ αυτό τα ΜΜΕ.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024