Επίδομα θέρμανσης : Πόσα χρήματα θα πάρετε
Στην τελική ευθεία η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου
Αυξημένο περίπου κατά 30% θα είναι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης της φετινής χειμερινής σεζόν φτάνοντας στα 15 με 16 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, από 12,5 λεπτά που ήταν την περυσινή σεζόν.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη διάθεση του φετινού επιδόματος.
Όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην ΕΡΤ για το 2019 το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες και το πόσο της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι αυξημένο περίπου κατά 30% ώστε να καλυφθεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα προχωρήσει η έκδοση του ΦΕΚ.
Για το συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης του 2018 η υφυπουργός υπογράμμισε πως οι κάτοικοι των περιοχών της Α΄ ζώνης και των ορεινών της Β΄ ζώνης θα δουν το επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό τους χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι σε όσους καταναλωτές αγόρασαν πετρέλαιο από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018- θα καταβληθεί και φέτος έκτακτο επίδομα θέρμανσης 12,5 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο.
Προϋπόθεση είναι να έχουν τόπο κατοικίας στους ακόλουθους νομούς: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής περιόδου αναμένεται να ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η καταβολή του νέου επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.
- Προειδοποίηση ΔΝΤ: Ο πόλεμος μπορεί να βυθίσει σε επισιτιστική ανασφάλεια άλλα 45 εκατ. ανθρώπους
- Ο Μαρκ Ρούτε αποθέωσε τον… Τραμπ: «Θαυμάζω την ηγεσία του» – Τι είπε για τον «αφανισμό» του Ιράν
- Ρίξτε μια ματιά στο τρένο με το οποίο ταξίδευε ο Τίτο
- Εκτός ο Ευαγγέλου: Χωρίς Έλληνα διαιτητή το μουντιάλ, όπου πάνε Νορβηγός και Σουηδός
- «Κροτίδες» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Γεωργιάδη για τα ρουσφέτια: Τώρα θυμήθηκε το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει
- Οι νέοι αλλάζουν τους κανόνες εργασίας και λένε «όχι» στο burnout του γραφείου – 1 στους 4 επιλέγει τεχνικά επαγγέλματα
- H Γη γίνεται όλο και φωτεινότερη τις νύχτες – Η Ευρώπη όμως σκοτείνιασε
- Ο Κάραγκερ δεν «μάσησε» τα λόγια του για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442