Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση δυσπιστίας κατά της Μέι αλλά όχι της κυβέρνησης από τον Κόρμπιν

Πρόταση δυσπιστίας κατά της Μέι αλλά όχι της κυβέρνησης από τον Κόρμπιν

Πρόταση δυσπιστίας κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όμως όχι κατά της κυβέρνησής της, προανήγγειλε ότι θα υποβάλει «άμεσα» ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν

Πρόταση δυσπιστίας κατά της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όμως όχι κατά της κυβέρνησής της, προανήγγειλε ότι θα υποβάλει «άμεσα» ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πρόκειται για κοινοβουλευτική πρακτική με περισσότερο πολιτικά συμβολικό παρά ουσιαστικό χαρακτήρα και έχει ως σκοπό να εκφράσει την έντονη δυσπιστία για τις ικανότητες ενός συγκεκριμένου προσώπου που μετέχει στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, μιλώντας για την κίνηση του αυτή ο Κόρμπιν επικαλέστηκε την αλλαγή ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας του Brexit.

Μετά από την αναβολή της ψηφοφορίας στις 11 Δεκεμβρίου η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως η διαδικασία θα διεξαχθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 14 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν επί της πρότασης δυσπιστίας, η Μέι δεν αναμένεται να καθαιρεθεί ή να παραιτηθεί ακόμα και σε περίπτωση που ηττηθεί. Η απόφαση εκ της διαδικασίας εναπόκειται στην κυβέρνηση.

Ο κ. Κόρμπιν σημείωσε ότι σκοπός του είναι να πιέσει την πρωθυπουργό να επισπεύσει με τον τρόπο αυτό την ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024