Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μοιάζει το αύριο στον εργασιακό χώρο;

Πώς θα μοιάζει το αύριο στον εργασιακό χώρο;

Οι millennials έχουν την λύση και η Lenovo τα σωστά εργαλεία

Ενώ πολλά από τα στερεότυπα, που σχετίζονται με τη λέξη «millennials» θεωρούνται αρνητικά, νέες έρευνες δείχνουν  ότι οι millennials δουλεύουν σκληρά σε κάθε εργασιακό χώρο που επιλέγουν. Παράλληλα, οι εταιρείες που επιθυμούν να προσελκύσουν τους καλύτερους υποψηφίους για να καλύψουν θέσεις εργασίας, πρέπει να είναι και αυτές ανταγωνιστικές, αξιοποιώντας όλα και περισσότερο την τεχνολογία στον τρόπο και τον χώρο εργασίας, αλλά και ευέλικτα πακέτα εργοδοσίας, με το ποσοστό εργασίας από απόσταση να αυξάνεται διαρκώς.

Για τους επίδοξους επαγγελματίες της εποχής μας, η τεχνολογία στο χώρο εργασίας είναι ολοένα και πιο σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης των ευκαιριών σταδιοδρομίας. Οι αλλαγές στις αντιλήψεις μας για την εργασία και την παραγωγικότητα είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο χώρος του μέσου γραφείου έχει μειωθεί πάνω από 30%, ενώ πάνω από το 50% των full time υπαλλήλων στις ΗΠΑ έχουν δυνατότητα telecommuting και τα conference rooms αποτελούν κατά 30% το βασικό χώρο εργασίας πολλών εταιρειών.

Επιπλέον στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των conference meetings ξεφεύγει χρονικά λόγω κακού τεχνολογικού εξοπλισμού και ότι 50 εκ. huddle rooms θα απαιτούν τεχνολογία αιχμής μέχρι το 2020, σε μία αγορά επικοινωνίας μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών όπου θα φτάσει τα 11.4 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020.

Το «νέο αίμα» της παραγωγικής τάξης προσδοκά ότι τα σημερινά εργαλεία θα εξελιχθούν σε πιο διαισθητικές συσκευές, όπως αυτές που χρησιμοποιούν στο σπίτι. Οι σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές είναι πια παρελθόν. Οι νεαροί εργαζόμενοι «κουβαλούν» τη δουλειά τους παντού μέσα στα μοδάτα backpacks τους! Στις καταιγιστικές αυτές εξελίξεις, η Lenovo προσφέρει πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτει τις ανάγκες κάθε επαγγελματία, με ποικιλία συσκευών για κάθε ανάγκη.

Με πάνω 130 εκατομμύρια τεμάχια σε πωλήσεις, το ThinkPad αποτελεί ορόσημο της βιομηχανίας ηλεκτρονικών υπολογιστών για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα. Έχει βοηθήσει εξερευνητές να φτάσουν στα πιο απομακρυσμένα σημεία της γης, έχει υποστηρίξει δεκάδες αποστολές στο διάστημα αλλά και αμέτρητες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

Οι καινοτομίες που έχουν εισάγει τα ThinkPad στη βιομηχανία είναι πολλές και θεαματικές από το ThinkPad 700C του 1992 μέχρι και σήμερα. Από το πρώτο ThinkPad (ThinkPad 750C) που πέταξε στο διάστημα το 1993, έως το ελαφρύτερο 14 ιντσών ultrabook στον κόσμο, το ThinkPad X1 Carbon το 2012, τεχνολογίες που σήμερα θεωρούμε αυτονόητες όπως πρώτο CD-ROM, DVD-ROM, built-in wifi & security chip, fingerprint reader τις είδαμε πρώτη φορά σε ένα ThinkPad

Πρόσφατες προσθήκες στην οικογένεια των προϊόντων ThinkPad, πιστές στην σταθερή πορεία καινοτομίας του κορυφαίου brand, τα premium επαγγελματικά προϊόντα της οικογένειας X1: ThinkPad X1 Carbon , ThinkPad X1 Extreme, ThinkPad X1 YOGA laptops  που στα κορυφαία χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή και λεπτό, ελαφρύ προφίλ χάρη στην κατασκευή τους από carbon fiber, εντυπωσιακές επιδόσεις με 6core επεξεργαστές Intel 8ης γενιάς, οθόνες HDR, Dolby Vision, έως 19.3 ώρες αυτονομία και τεχνολογία RapidCharge για ταχεία φόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις μία ώρα.

Πρόκειται για μηχανήματα, που δίνουν δυνατότητα εργασίας σε οποιαδήποτε συνθήκη. Όχι μόνο η οικογένεια Χ1, αλλά όλα τα ΤhinkPad laptops, έχει υποβληθεί σε 200 δοκιμές αντοχής και έχουν πιστοποιηθεί για .. ακραία αντοχή στρατιωτικών προδιαγραφών. Από την Ανταρκτική, μέχρι το διάστημα και συνθήκες ακραίας υγρασίας και θερμοκρασίας, τα ThinkPad είναι ο επαγγελματικός συνεργάτης κάθε επαγγελματία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο ευρύ portfolio της οικογένειας Think, κάθε επαγγελματίας θα βρει αυτό που αναζητά. Εντυπωσιακό παράδειγμα το ThinkSmart Hub 500 είναι το ιδανικό εργαλείο του σύγχρονου meeting room, αφού προσφέρει έλεγχο όλων των οθονών, των projectors και των καμερών, υψηλές επιδόσεις με τη χρήση Intel Core i5, καλύτερη συνεργασία με το Skype for Business στα Windows 10 IoT και απλοποιημένη διαδικασία λειτουργίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024