Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος και υπονόμευσε τις αξίες

Μητσοτάκης : Ο κ. Τσίπρας διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος και υπονόμευσε τις αξίες

Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς γιατί θέλουν να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη δευτερολογία του στο Συνέδριο της ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, απαριθμώντας στη συνέχεια τα πεπραγμένα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δις. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε  τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη πλευρά, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δις. το κόστος του. Το κράτος μεγάλωσε αλλά δεν έγινε καλύτερο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τραγωδίες που συγκλόνισαν την χώρα το 2018, και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες θρηνήσαμε τον εκατοστό νεκρό από την τραγική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Χρωστάμε στις οικογένειές  τους να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες. Να σιγουρευτούμε ότι ποτέ ξανά δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδίαι».

«Την ίδια ώρα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «Δικαιοσύνη και θεσμοί πολιορκούνται -με πρόσφατα θύματα την Εκκλησία, αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα.  Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη.

Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει απλά επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο.

Είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει. Δεν θέλουμε μια κοινωνία φοβισμένη και σκυφτή. Θέλουμε μια Ελλάδα που να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Που να έχει το βλέμμα στο αύριο. Μπορούμε να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα μεγάλο εθνικό όραμα. Την αναγέννηση της Ελλάδας. Θα το πω απλά: η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα. Μπορούμε – γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Kyriakos Mitsotakis στο βήμα για την κεντρική του ομιλία στο 12ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας! Δείτε Live !

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Ζωντανά η ομιλία μου στο κλείσιμο των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. #Ελλάδα_μπορούμε

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024