Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρτίνς: «Ιστορική επιτυχία για την ομάδα, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα»

Μαρτίνς: «Ιστορική επιτυχία για την ομάδα, θα επιμείνουμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα»

Ο Πορτογάλος προπονητής αναφέρθηκε στον άθλο του Ολυμπιακού απέναντι στην Μίλαν και έδωσε το σύνθημα για την «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση στην Σούπερ Λίγκα.

Ολη η Ευρώπη μιλάει για την τεράστια νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει λόγο για μια ιστορική επιτυχία της ομάδας! Ο Πορτογάλος προπονητής στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι μίλησε στον άθλο των Ερυθρόλευκων απέναντι στην πανίσχυρη ιταλική ομάδα και αναφέρθηκε στο «τρικ» που έκανε στην επίθεση με τους Φορτούνη και Γκερέρο, το οποίο μπέρδεψε τους Ροσονέρι.

Ο Ιβηρας τεχνικός, ωστόσο, τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τους πανηγυρισμούς και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι που ακολουθεί με την Λαμία στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Πειραιώτες θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και θα παλέψουν μέχρι τέλους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τα αποθεωτικά σχόλια του Τύπου για τις προπονητικές του ικανότητες, αλλά και την αναγνώριση από τη διοίκηση και τους παίκτες του Ολυμπιακού: «Τα πράγματα πρέπει να τα παίρνεις φυσιολογικά. Είναι ιστορική επιτυχία για την ομάδα, έχω ένα εξαιρετικό γκρουπ παικτών και η επιτυχία οφείλεται στην πίστη. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας, είναι σημαντικό, όμως έχουμε προσδοκίες για περισσότερα.

Είναι μια ιστορική στιγμή, όμως έχουμε ακόμα ένα δρόμο κουραστικό και δύσκολο μέχρι το τέλος. Είμαστε ικανοποιημένοι, όμως πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Άλλωστε θέλουμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα, εκτός από μια καλή ευρωπαϊκή πορεία».

Για τον Κριστιάν Καρεμπέ και τη συνεργασία τους: «Γνωριστήκαμε σε ένα τελικό Κυπέλλου στην Πορτογαλία και με είχε πλησιάσει και είχε κάνει την πρόταση για τον Ολυμπιακό. Από τότε ξεκίνησε μια φιλία και μια καλή επαγγελματική συνεργασία. Ο Κριστιάν είναι ένας άνθρωπος με πολλά όνειρα και προσδοκίες, είδαμε ότι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε περνάει από τον ίδιο δρόμο, μιλήσαμε και με τον κ. Μαρινάκη και σκεφτήκαμε τον τρόπο που μπορούμε να το κάνουμε. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Κριστιάν στην ομάδα, καθώς βοηθά σημαντικά το κλαμπ. Ο Κριστιάν είναι πάντα κοντά στην ομάδα, αλλά και κοντά μου και με βοηθά πάντα πολύ, ώστε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τα συμφέροντα του Ολυμπιακού».

Για τη φράση του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Σαλβαδόρ Νταλί, την οποία χρησιμοποίησε πρόσφατα:  «Αναφέρθηκα στην εξυπνάδα που χρειάστηκε για να αντιμετωπίσουμε τακτικά μια ομάδα, όπως είναι η Μίλαν, ώστε να την κερδίσουμε. Είναι κάτι δύσκολο να διαχειριστούν οι παίκτες τη σκέψη, ότι όχι μόνο έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά και με δύο γκολ διαφορά. Εμείς έπρεπε να έχουμε τη φιλοδοξία, την πίστη, αλλά και την εξυπνάδα για να το πετύχουμε στο γήπεδο.

Η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει αυτή την εξυπνάδα, τη φιλοδοξία και την πίστη για να πετύχει αυτό που θέλει. Και το πέτυχε στο ματς με τη Μίλαν, γιατί είχε όλα αυτά τα στοιχεία.  Όταν δέχεσαι γκολ από τη Μίλαν, είναι δύσκολο εκείνη τη στιγμή να ισορροπήσεις τη σκέψη στο μυαλό σου. Όμως το έκαναν. Ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν. Ρισκάραμε και είχαμε την εξυπνάδα για να το διαχειριστούμε».

Για την αλλαγή ρόλων του Φορτούνη με τον Γκερέρο και το ρόλο του Τοροσίδη στο παιχνίδι με τη Μίλαν: «Ήταν μέρος της στρατηγικής και είχαμε δουλέψει. Το πιο σημαντικό ήταν η αλλαγή ρόλων του Φορτούνη με τον Γκερέρο. Προσπαθήσαμε να μπερδέψουμε λίγο τη Μίλαν, στο σημείο που είναι πιο αδύναμη. Τραβήξαμε λίγο πίσω την επίθεση μας, ώστε να την ξεγελάσουμε και να επιτεθούμε. Επίσης νομίζω ότι είχε επιτυχία η χρησιμοποίηση του Τοροσίδη.

Δεν είναι ένας παίκτης που μπορεί να χρησιμοποιείται συνέχεια, όμως είναι έξυπνος, έμπειρος και ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει εκείνη τη στιγμή. Ο Τοροσίδης ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή με το καθαρό του μυαλό, τη σκέψη του και την εμπειρία του. Ήταν τρία πράγματα στη στρατηγική μας, τα οποία μας βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τους Χριστοδουλόπουλο, Χασάν, Μάνο, Ναουέλ και σκόραρε τρία γκολ στη Μίλαν:  «Πιστεύω πως μιλάμε όλη την ώρα για την έλλειψη ευστοχίας στην τελική προσπάθεια, όμως είναι καλή η επίθεση μας στην Ευρώπη. Και αυτό δείχνει ότι η ομάδα μας έχει ποιότητα, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει στο πρωτάθλημα, για διάφορους λόγους. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε ότι είμαστε πίσω οκτώ βαθμούς, ωστόσο θα επιμείνουμε ώστε στο τέλος να είμαστε οι πρωταθλητές».

Για το ματς που ακολουθεί με την Λαμία: «Υπάρχει κούραση από το ματς με τη Μίλαν, όμως πήραμε μια δυνατή βιταμίνη από αυτή την επιτυχία. Παρά την κούραση, έχουμε γίνει πιο δυνατοί από αυτή τη νίκη. Έχουμε την πολυτέλεια σε αυτή την ομάδα να έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση. Θα αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη ομάδα, όμως παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στον κόσμο μας και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη, η οποία είναι υποχρέωση μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024