Οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα, απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, δήλωσε ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες επισήμανε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών τόνισε πως έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό το πλήρωμα, δεν μπορεί να βρει την Ιθάκη της.

«Όσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η χώρα τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Ώστε οι πολίτες, μέσα από την ορθολογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την είσοδο της χώρας σε ανοδικό εθνικό, πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό σπιράλ. Εμείς, όπως πάντα στα δύσκολα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών. Και θα το πράξουμε με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας. Θα πορευθούμε με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία έναντι των εταίρων. Με ακεραιότητα και εξωστρέφεια. Με διαφύλαξη της ασφάλειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Με προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας. Με στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα, απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα».

Όπως είπε μάλιστα, η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο που ενισχύει την ποσότητα και βελτιώνει τη σύνθεση του πλούτου της χώρας, βελτιώνει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την εξωστρέφεια, διασφαλίζει την ατομική προκοπή και τη συλλογική ευημερία, οικοδομεί μια ανοικτή κοινωνία με την εμπέδωση της ασφάλειας και του δικαίου, υπηρετεί τον ριζοσπαστικό, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, δηλαδή την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και δίνει λύσεις σε πιεστικά προβλήματα, όπως είναι το δημογραφικό.

«Πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνότητας, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού. Και οι πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας. Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία. Τη Νέα Δημοκρατία η οποία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σεβασμό και αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς του κόμματος, ορθολογικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών, καλεί τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και παλαιές κομματικές προτιμήσεις, να ενταχθούν στις τάξεις της. Μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε σε σύγχρονες βάσεις την πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι. Ελλάδα μπορούμε» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr