Γιούνκερ για την «κατσάδα» της Μέι: Τουλάχιστον δεν χορεύαμε
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι συζητούσαν με την βρετανίδα πρωθυπουργό σήμερα το πρωί όταν τους συνέλαβε ο φακός να μιλούν έντονα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε χαριτολογώντας: «τουλάχιστον, δεν χορεύαμε»
«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι συζητούσαν με την βρετανίδα πρωθυπουργό σήμερα το πρωί όταν τους συνέλαβε ο φακός να μιλούν έντονα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε χαριτολογώντας: «τουλάχιστον, δεν χορεύαμε».
Στη συνέχεια, ο Γιούνκερ εξήγησε ότι η Τερέζα Μέι νόμιζε πως ο ίδιος την επέκρινε, όταν είπε πως η βρετανική θέση είναι «νεφελώδης».
«Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.
This doesn't exactly look like an exchange of pleasantries between Theresa May and Jean-Claude Juncker as the Brexit summit gets underway. #EUCO pic.twitter.com/l0r4NwDj8h
— Philip Sime (@PhilipSimeITV) December 14, 2018
Νωρίτερα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι οι «συνομιλίες με τους συναδέλφους μου σήμερα έδειξαν ότι πράγματι είναι πιθανό να έχουμε επιπλέον διευκρινίσεις και συζητήσεις, μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».
Η Μέι είπε ακόμη πως οι συζητήσεις για το Brexit θα γίνουν σκληρές προς το τέλος των διαπραγματεύσεων.
«Διαπραγματεύσεις όπως αυτές είναι πάντοτε σκληρές και όσο πλησιάζουμε στο τέλος, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολες επειδή διευθετούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες κάποιου πράγματος» είπε η Μέι.
Αναφορικά με τη «ζωηρή» συζήτηση που είχε με τον Γιούνκερ, η βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της διευκρίνισε ότι δεν την είχε αποκαλέσει «νεφελώδη». «Είχα μια δυνατή συζήτηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ» δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους.
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442