Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βυθίζονται» στις Πρέσπες οι ΑΝΕΛ - Εικόνα «Βαβέλ» στην κοινοβουλευτική ομάδα

«Βυθίζονται» στις Πρέσπες οι ΑΝΕΛ – Εικόνα «Βαβέλ» στην κοινοβουλευτική ομάδα

Μετά τις... κωλοτούμπες Καμμένου για τον χρόνο που θα επιλέξει να παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας και τις προσπάθειες του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ήρθε σήμερα στο προσκήνιο ένας διάλογος βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος αν ισχύει, θα προκαλέσει νέους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό

Δεν έχουν τέλος οι παλινωδίες του προέδρου αλλά και βουλευτών των ΑΝΕΛ για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς κάθε μέρα που περνάει έρχεται στο προσκήνιο μία νέα θέση για το τι θα πράξουν οι βουλευτές του κόμματος όταν θα έρθει η Συμφωνία στη Βουλή, τι θα γίνει με τους υπουργούς που βρίσκονται στην κυβέρνηση  ή ποια θα είναι η στάση τους στην περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης.

Μετά τις… κωλοτούμπες Καμμένου για τον χρόνο που θα επιλέξει να παραιτηθεί από υπουργός Άμυνας και τις προσπάθειες του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ήρθε σήμερα στο προσκήνιο ένας διάλογος βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο του κόμματος ο οποίος αν ισχύει, θα προκαλέσει νέους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό ο οποίος εμφανίζει εικόνα διάλυσης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε το ραδιόφωνο  news 24/7 , στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης φέρεται να ρώτησε τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, με τον Πάνος Καμμένο να απαντά πως «η συμφωνία είναι καμμένη και δεν θα έρθει».

«Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης τί θα κάνουμε;», επέμεινε ο Β. Κόκκαλης σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εκπομπής για να λάβει την εξής απάντηση: «Αν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα καταψηφίσουμε», απάντησε ο Πάνος Καμμένος και ακολούθησε σιωπή.

Η… ερμηνεία Τοσουνίδη για τις παλινωδίες Καμμένου

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τον αρχηγό του κόμματος ο οποίος το πρωί έλεγε ότι θα παραιτηθεί όταν θα ψηφιστεί η Συμφωνία από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και το μεσημέρι όταν θα έρθει στην ελληνική Βουλή, μίλησε για «σύντμηση της θέσης μας ότι μετά την ψήφιση στη Βουλή των Σκοπίων δρομολογούνται εξελίξεις».

Ο Σγουρίδης για την κυβερνητική πλειοψηφία

Χθες, ο αντιπρόεδρος του κόμματος – ο οποίος προ ημερών είχε αναφέρει ότι το κόμμα θα ήταν ανοιχτό να στηρίξει μία πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού – σημείωσε πως «πρόταση μομφής της ΝΔ δεν ψηφίζουμε γιατί η διαφορά μας είναι ότι η ΝΔ μιλάει για συμφωνία και δέχεται τη σύνθετη ονομασία αλλά εμείς λέμε ότι η λέξη Μακεδονία είναι η πηγή του κακού».

Στο ερώτημα αν με την αποχώρηση από την κυβερνητική πλειοψηφία πέφτει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «ο κανονισμός της Βουλής δίνει πολλές πιθανότητες στον πρωθυπουργό για να συνεχίσει» συμπληρώνοντας ότι «εμείς το καθήκον μας θα το κάνουμε, είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε τη συμφωνία να έρθει στη Βουλή».

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αντιφατικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, είναι ότι ουδείς έχει καταλάβει τι θα πράξουν τελικά οι ΑΝΕΛ και εάν θα κινηθούν συντεταγμένα στη Βουλή.

Εκτός ΑΝΕΛ ο Κουίκ

Εν τω μεταξύ, όπως δήλωσε χθες,  ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  ο Τέρενς  Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Τοσουνίδης, συμπληρώνοντας πως τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024