Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαφαζάνης: Με την κυβέρνηση Τσίπρα η χώρα μετατράπηκε σε άβουλο προτεκτοράτο των ΗΠΑ

Λαφαζάνης: Με την κυβέρνηση Τσίπρα η χώρα μετατράπηκε σε άβουλο προτεκτοράτο των ΗΠΑ

Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο υπήρξε πάντα μια χώρα υποτελής στις ΗΠΑ ανέφερε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ προσθέτοντας ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα έγινε ένα παραπέρα τραγικό ποιοτικό άλμα: Η χώρα μας μετατράπηκε σε άθλιο και άβουλο προτεκτοράτο των ΗΠΑ

«Το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας-ΗΠΑ δεν συνιστά μια κοινή τοποθέτηση αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα σε δύο ανεξάρτητες χώρες αλλά σηματοδοτεί τη θεσμοθετημένη παράδοση της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως ενεργειακό και πολιτικοστρατιωτικό, προς πάσαν χρήσιν, οικόπεδό τους» σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης προσθέτει «η Ελλάδα μετά τον πόλεμο υπήρξε πάντα μια χώρα υποτελής στις ΗΠΑ. Με την κυβέρνηση Τσίπρα έγινε ένα παραπέρα τραγικό ποιοτικό άλμα: Η χώρα μας μετατράπηκε σε άθλιο και άβουλο προτεκτοράτο των ΗΠΑ σε μια περίοδο μάλιστα που οι τελευταίες παρακμάζουν και φέρνουν στην επιφάνεια το πιο τυχοδιωκτικό, ανερμάτιστο και επιθετικό πρόσωπό τους. Ειδικότερα οι κυνικές και αποκαλυπτικές δηλώσεις του Μάικ Πομπέο που βλέπει την Συμφωνία των Πρεσπών ως “ανάχωμα των κακόβουλων”, όπως είπε, “επιδιώξεων της Ρωσίας στα Βαλκάνια” όχι μόνο εκθέτουν και ρίχνουν τις κυβερνητικές μάσκες των εθνικών στοχεύσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και φανερώνουν ότι οι ΗΠΑ βρήκαν στο πρόσωπο του Τσίπρα ένα πειθήνιο πολιτικό υπάλληλο στα πολεμικά νεοψυχροπολεμικά τους σχέδια στην περιοχή μας και ειδικότερα στα επικίνδυνα, αδιέξοδα και εμπρηστικά τους σχέδια για την περικύκλωση και απομόνωση της Ρωσίας».

Ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ καταλήγοντας τονίζει: «Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως θυσίασαν την Ελλάδα και το οικονομικοκοινωνικό της μέλλον στο όνομα του ευρώ και της Γερμανικής Ευρώπης, θυσιάζουν και τώρα για τις αμερικανο-ατλαντικούς ψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα, φέρνοντας εγγύτερα κινδύνους για τη σταθερότητα και την ειρήνη στη βαλκανική ζώνη και την Ανατ. Μεσόγειο. Η Ελλάδα στο σημείο μηδέν που την έχει φέρει ένα παρηκμασμένο, ολιγαρχικό και ξενόδουλο κατεστημένο χρειάζεται δημοκρατική ανατροπή και προοδευτική δημοκρατική επαναθεμελίωση πριν η καταστροφή της γίνει αμετάστρεπτη».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024