Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Ριχάρδος : Ελεύθερος ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Υπόθεση Ριχάρδος : Ελεύθερος ο γνωστός ενεχυροδανειστής

Το «πράσινο φως» για την ελευθερία τους έδωσε με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση «λαθρεμπορίας χρυσού», ενώ αναμένεται να αποφυλακιστούν και οι υπόλοιποι οκτώ προφυλακισθέντες.

Το «πράσινο φως» για την ελευθερία τους έδωσε με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως και έκριναν ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για προσωρινή κράτηση των «οκτώ» μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως υπαρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι αλλά χωρίς εγγυοδοσία.

Ολοκληρώνεται έτσι ένα αστυνομικό κυρίως και δικαστικό δευτερευόντως, φιάσκο που οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση των 8 για λαθρεμπόριο χρυσού. Κι αυτό διότι όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η εμπορία χρυσού προς την Τουρκία δεν υπόκειται σε τελωνειακούς ή άλλους δασμούς, με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ζημία για το ελληνικό δημόσιο, επομένως και λαθρεμπόριο.

Η αποκάλυψη της γκάφας -η οποία προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών για το ποιος είχε την ευθύνη- έγινε όταν οι συνήγοροι των κατηγορούμενων έθεσαν το ζήτημα στον ανακριτή και αυτός ζήτησε από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές (τελωνείο, ΑΑΔΕ) να μάθει αν υπάρχουν δασμοί ή άλλοι φόροι στο εμπόριο χρυσού.

Οταν η απάντηση ήταν αρνητική άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση και των 8 που έμειναν προφυλακισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός Ριχάρδος. Εφόσον οι κατηγορούμενοι αποδείξουν ότι είναι νόμιμη η κατοχή του χρυσού τότε θα υπάρξει και αλλαγή της πορείας της υπόθεσης.

Η αποφυλάκιση, όμως, αποτελεί και προσωπικό «Βατερλώ» του Αλέξη Τσίπρας ο οποίος από το βήμα της Βουλής, έσπευσε να δικάσει και να καταδικάσει έχοντας ως απόδειξη μόνο ένα απλό διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024