Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα έξω από το Παλαί ντε Σπορ

Προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα έξω από το Παλαί ντε Σπορ

Προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης - Αυστηρός έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για την τήρηση της τάξης

Σε προσαγωγές διαδηλωτών προχωρούν οι Αρχές έξω από το Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια ώρα, το κέντρο της πόλης θυμίζει «φρούριο», καθώς έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί.

Ειδικότερα, οι Αρχές προσήγαγαν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο. Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ, όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, κάτι που δεν του επετράπη.

Μαζί του ήταν τρία ακόμη άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο thestival.gr, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.

Αποφασισμένοι να μπουν στο Παλαί ντε Σπορ οι διαδηλωτές

Να περάσουν στο εσωτερικό του Παλαί ντε Σπορ και να διαδηλώσουν την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού σχεδιάζουν μέλη φορέων, οργανώσεων και σωματείων που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η είδηση έχει κυκλοφορήσει μέσω Facebook, προκαλώντας πονοκέφαλο στις αρχές ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, δύο συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες. Η πρώτη είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Λευκού Πύργου. Η δεύτερη θα γίνει στην Καμαρά από αντιεξουσιαστές, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα και για την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.

«Αστακός» η πόλη

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για την τήρηση της τάξης στη Θεσσαλονίκη. Στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνεται η ανάπτυξη 18 διμοιριών των ΜΑΤ και 11 διμοιριών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος. Παράλληλα, θα επιχειρήσουν drone και ελικόπτερο της αστυνομίας για τον από αέρος έλεγχο της κατάστασης που θα επικρατεί στους δρόμους, ενώ στην πόλη βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής οι δύο αύρες (εκτοξευτήρες νερού) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν παραστεί ανάγκη.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024