
Συμφωνία των 27 για θέσπιση προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη
Οι 27 ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της θέσπισης ενός προϋπολογισμού, ανακοίνωσαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν
Οι 27 ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της θέσπισης ενός προϋπολογισμού, ανακοίνωσαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων αυτών «πρέπει να υπάρξει ένας προϋπολογισμός της ευρωζώνης», είπε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής τις Βρυξέλλες.
Η σύνοδος κορυφής «επικύρωσε τη δημιουργία ενός προϋπολογισμού για την ευρωζώνη», επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Μακρόν, σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου. «Πριν από έναν χρόνο, πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν αδύνατον. Τις τελευταίες εβδομάδες καταφέραμε να πείσουμε τους πιο επιφυλακτικούς εταίρους μας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο στόχος είναι να συμφωνηθούν τον Ιούνιο του 2019 τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του δημοσιονομικού εργαλείου που θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ.
Μεταξύ των άλλων μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν σήμερα από τους «27» περιλαμβάνεται και η ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. (EMS).
- Μαρκοϊσβίλι: «Φοβερή ομάδα ο Ολυμπιακός, έχει εξαιρετικό προπονητή»
- OT Delphi Economic Forum XI – Μαργώνης (Παπαστράτος): Τα 95 χρόνια μετασχηματισμού και το στοίχημα της καινοτομίας
- Βαρδής Βαρδινογιάννης: Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για επένδυση στο gaming
- Μάικ Τζέιμς: «Θα έχουμε τις ευκαιρίες μας κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Rosie Allimonos στο Delphi Economic Forum XI: «Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα μίντια»
- Ο Τζακ Νίκολσον στα 89α γενέθλιά του – Η φωτογραφία που αποκάλυψε η κόρη του





