Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2018 κατά τον EuroNCAP

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2018 κατά τον EuroNCAP

Τα Mercedes-Benz A-Class, Lexus ES και Hyundai Nexo, αναδείχθηκαν ως τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2018 βάσει της βαθμολογίας που απέσπασαν στις δοκιμές πρόσκρουσης του 2018.

H ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή δοκιμών πρόσκρουσης, όπως κάθε χρόνο, ορίζει τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς ανά κατηγορία και, φυσικά, βάσει των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τη διαδικασία των crash test που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με αυτά, ως ασφαλέστερα για το 2018, αναδείχθηκαν η Mercedes-Benz Α-Class στην κατηγορία «μικρών οικογενειακών αυτοκινήτων», το Lexus ΕS στην κατηγορία, μεγάλων οικογενειακών και το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo στην κατηγορία των «μεγάλων off-road» κατά την κατηγοριοποίηση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής.

Για την ανάδειξη των ασφαλέστερων λήφθηκαν υπόψη, οι βαθμολογίες που απέσπασαν τα μοντέλα που δοκιμάστηκαν κατά το 2018 τα οποία σύμφωνα με την πάγια τακτική του EuroNCAP αξιολογούνται στις βασικές εκδόσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες που απέσπασαν τα τρία μοντέλα, η Mercedes-Benz A-Class κατέγραψε 96% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 91% στην κατηγορία αξιολόγησης προστασίας παιδιών, 92% στην κατηγορία προστασίας ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου και 75% στην κατηγορία αξιολόγησης των συστημάτων ασφάλειας που διαθέτει.

Το Lexus ES βαθμολογήθηκε με 91% για την προστασία που προσφέρει στους ενηλίκους επιβαίνοντες, με 87% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, με 90% σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις τραυματισμού σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα με πεζό ή ποδηλάτη και με 77% για την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφάλειας.

Αντιστοίχως, οι βαθμολογίες του Hyundai Nexo, συνοψίζονται σε 94% για την προστασία ενηλίκων επιβατών, 87% για την προστασία παιδιών, 67% για την προστασία πεζών και 80% στην κατηγορία αξιολόγησης των συστημάτων ασφαλείας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την καλή βαθμολογία του που του εξασφάλισε μια θέση στα πιο ασφαλή αυτοκίνητα του 2018, το κορεατικό SUV ανήκει στην ευάριθμη κατηγορία των υδρογονοκίνητων.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το 2018, οι προδιαγραφές του EuroNCAP, αυστηροποιήθηκαν σημαντικά σε σχέση με την αξιολόγηση των αυτοκινήτων σε ορισμένες υποκατηγορίες και ειδικότερα σε αυτές που αφορούν τα συστήματα υποστήριξης οδηγού και τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου ατυχήματος ανάμεσα σε αυτοκίνητο και πεζό/ποδηλάτη.

«Το 2018 τα κριτήρια μας για τις δοκιμές ήταν αυστηρότερα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες των αυτοκινήτων να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου», αναφέρει στη συνοδευτική ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας του EuroNCAP, Michiel Van Ratingen σημειώνοντας παράλληλα ότι, «τα βραβεία του EuroNCAP, για τα τρία ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς καταδεικνύουν αφενός ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν την απαιτούμενη προσπάθεια για να προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας αλλά και ότι η αξιολόγηση του EuroNCAP λειτουργεί ως καταλύτης για αυτές τις σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο ασφάλειας».

Όπως σημειώνει ο ίδιος, ο EuroNCAP κατά το 2018 «ξεκίνησε την αξιολόγηση των συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης και τα ευρήματα μας συνέβαλαν στην καλύτερη κατανόηση από την πλευρά των καταναλωτών ορισμένων ζητημάτων που μέχρι πρότινος υπήρξαν ιδιαιτέρως ασαφή, αποσαφηνίζοντας ότι τα συστήματα υποστήριξης μπορούν μεν να ενισχύσουν την ασφάλεια και την άνεση, η εποχή της πλήρους αυτόνομης οδήγησης βρίσκεται πολύ μακριά δε».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024