Η βαυαρική φίρμα προετοιμάζει την πρακτικότερη και εξίσου επιβλητική έκδοση αμαξώματος της νέας Σειράς 8 η οποία πλην των δύο επιπλέον θυρών θα μοιραστεί τις ίδιες προδιαγραφές με τις ήδη γνωστές coupe και cabrio έκδοσεις.

Φωτογραφίες: Αutomedia

Η αναβιωμένη Σειρά 8 πρόκειται να αποκτήσει ένα ακόμα μέλος με την μορφή μιας τετράθυρης έκδοσης η οποία συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό στους δρόμους του Μονάχου, μην μπορώντας να κρύψει την σχεδιαστική της συνάφεια με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδοχές του μοντέλου, με εξαίρεση φυσικά τις δύο επιπλέον πόρτες.

Πλην των γνώριμων επιβλητικών διαστάσεων που προδίδουν την ταυτότητά της, μια προσεκτική παρατήρηση στις γαλάζιες δαγκάνες των φρένων και στις ευμεγέθεις απολήξεις της εξάτμισης, δείχνει επίσης ότι πρόκειται για την έκδοση M850i.

Αυτό σημαίνει ότι κάτω από τα χαρακτηριστικά μακρύ καπό της φιλοξενείται ο twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 530 ίππων η οποία και αναμένεται να προσφέρει τα αναμενόμενα σε επίπεδο επιδόσεων προκειμένου να αντιμετωπίσει την ολοένα και αυξανόμενη κατηγορία των τετράθυρων coupe.

Κατ΄αντιστοιχία επίσης με τις ήδη γνωστές εκδόσεις της 8άρας, η τετράθυρη έκδοση αναμένεται να είναι επίσης διαθέσιμη στην Ευρώπη και στην πετρελαιοκίνητη έκδοση 840d η οποία εφοδιάζεται με μοτέρ 2.993 κ.εκ. ισχύος 320 ίππων. Αμφότερες οι εκδόσεις θα διατίθενται ως standard με σύστημα τετρακίνησης και αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο άφιξης, θα πρέπει να αναμένεται εντός της επόμενης χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr