Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτες ύβρεις στην έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

Απίστευτες ύβρεις στην έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

«Ματς» μεταξύ Κατσίκη – Κεγκέρογλου και Γρηγοράκου – Καββαδία. Βαριές εκφράσεις και τσακωμοί στα βουλευτικά έδρανα

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2019. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην έναρξη της συζήτησης στην Βουλή και άκουσε τον εισηγητή του κόμματος Δημήτρη Βέττα, ενώ όταν ήρθε η σειρά του εισηγητή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα στην αίθουσα της Ολομέλειας εισήλθε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρών ήταν και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Χουλιαράκη και την Κατερίνα Παπανάτσιου. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών ακούγοντας τον επόμενο εισηγητή, τον Κώστα Σκανδαλίδη της ΔΗΣΥ, δεν δίστασε να παρέμβει για να σχολιάσει όσα εκείνος είπε για το επίπεδο της συζήτησης μια ημέρα πριν και την σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη που μονοπώλησε το ενδιαφέρον εις βάρος των μικρότερων κομμάτων.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ μίλησε για «αδιανόητη σε ήθος και επίπεδο αντιπαράθεση που μετατρέπει την πολιτική σε αρένα αγοραίας αντιπαράθεσης». Ο κ. Τσακαλώτος πήρε τον λόγο για να επιρρίψει την ευθύνη στην ΝΔ: «Όντως χθες έγιναν πράγματα και υπήρξαν ομιλίες που δεν τιμούν το πολιτικό μας σύστημα, αλλά θεωρείτε ότι η δική μας πλευρά είπε κάποιους προδότες κι ότι πούλησαν τη Μακεδονία;», διερωτήθηκε χαρακτηρίζοντας την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διχαστική.

Ο κ. Σκανδαλίδης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καλλιέργησε επί χρόνια αυτό το κλίμα υπενθυμίζοντας τα περί «γερμανοτσολιάδων» και «προδοτών» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

Η έναρξη της συζήτησης πάντως επισκιάστηκε εντονότερα από ένα άγριο καβγά που ξέσπασε μεταξύ του εισηγητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ. Κατσίκης παραπονέθηκε ότι όταν μιλάει ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος κάποιοι απουσιάζουν από την αίθουσα, ενώ ο κ. Κεγκέρογλου ακούστηκε από τα βουλευτικά έδρανα να του λέει ότι «εμείς εδώ είμαστε», αποκαλώντας τον, σύμφωνα με πληροφορίες, «αναιδέστατο».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εξοργισμένος του είπε «στους παλιάτσους που σε περιβάλλουν να μιλάς έτσι». Και συνέχισε: «Είσαι γεμάτος στην αγένεια. Μας κάνεις παρατήρηση. Δεν ντρέπεσαι. Έχεις το θράσος και ζητάς και τα ρέστα. Κλείσε το στόμα σου», ενώ τον παρότρυνε: «Στήσου μπροστά στον καθρέφτη και φτύστον μέχρι να σκοτεινιάσει το είδωλό σου. Αν θες και συνέχεια εδώ είμαι»!

Λέγεται μάλιστα ότι λίγο πριν είχε ξεσπάσει άλλος ένας καβγάς μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Λεωνίδα Γρηγοράκου. Ο κ. Γρηγοράκος ενοχλημένος από τις αντιδράσεις των συριζαίων βουλευτών που διέκοπταν τον εισηγητή του κόμματος κ. Σκανδαλίδη φέρεται απευθυνόμενος προς την βουλευτή να της είπε «σκάσε ρε τσόκαρο».

Σύμφωνα με μια εκδοχή από βουλευτές της ΔΗΣΥ εκείνη φέρεται να του είπε «κάτσε κάτω ρε γελοίε», κάτι όμως που η ίδια διέψευσε υποστηρίζοντας ότι του είπε «σα δε ντρέπεσαι, αυτό είναι το ήθος σας».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024