Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ένοχα μυστικά του Τσίπρα και ο Πετσίτης που είχε κάνει δεύτερο σπίτι του τη ΔΕΠΑ

Τα ένοχα μυστικά του Τσίπρα και ο Πετσίτης που είχε κάνει δεύτερο σπίτι του τη ΔΕΠΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, με έντονο εκνευρισμό χθες στη Βουλή, και με πεζοδρομιακού τύπου συμπεριφορά και χτυπήματα κάτω από τη μέση, επιχείρησε να αποδράσει από την πραγματικότητα ώστε να μην «στριμωχθεί» για τον σερβιτόρο «κολλητό» του Νίκου Παππά και δικό του, που έλυνε κι έδενε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην ELFE και όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΝΕΑ» και στη ΔΕΠΑ

Ούτε μία λέξη δε βρήκε για να δώσει εξηγήσεις, ούτε μια φορά δεν ανέφερε το όνομα του κολλητού του Μανώλη Πετσίτη, ούτε μετά από τόσες ώρες πολιτικής μονομαχίας δεν τόλμησε να μιλήσει για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και την ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με έντονο εκνευρισμό χθες στη Βουλή, και με πεζοδρομιακού τύπου συμπεριφορά και χτυπήματα κάτω από τη μέση, επιχείρησε να αποδράσει από την πραγματικότητα ώστε να μην «στριμωχθεί» για τον σερβιτόρο «κολλητό» του Νίκου Παππά και δικό του, που έλυνε κι έδενε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην ELFE και όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΝΕΑ» και στη ΔΕΠΑ.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, πρώην γενικός διευθυντής στην ELFE, Θ. Κιτσάκος, με δήλωσή του στα «ΝΕΑ», αποκαλύπτει ότι ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στο γραφείο του: «Δεχόμουν στο γραφείο μου στη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον Μανώλη Πετσίτη». Αυτό λέει ο Θεόδωρος Κιτσάκος, σημειώνοντας για τον στενό συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά πως «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Λέει μάλιστα ότι απ’ ό,τι είχε ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη, δηλαδή την πρώην διοίκηση της εταιρείας, επομένως συνάγεται το συμπέρασμα ότι λειτουργούσε ως τοποτηρητής του Μαξίμου.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν για το ρόλο του Πετσίτη αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση σιωπά. Ο Αλέξης Τσίπρας χθες το μόνο που έκανε ήταν να κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης που τον ενοχλούν, και την αντιπολίτευση που τον πιέζει. Δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει ποιος είναι τέλος πάντως αυτός που μυστικοσύμβουλος και με ποια ιδιότητα πήγαινε στους επικεφαλής δημόσιων εταιρειών και φυσικά τι τους ζητούσε να κάνουν.

Κι έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό διότι είναι αδιανόητο να πηγαίνει στη ΔΕΠΑ και να συναντά τον επικεφαλής «ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου» και ταυτόχρονα να είναι έμμισθος υπάλληλος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και μάλιστα με ετήσιο μισθό πάνω από 70 χιλιάδες τη μία χρονιά και γύρω στις 130 χιλιάδες ευρώ τη δεύτερη. Αν τα χρήματα αυτά τα έπαιρνε για ένα project που πέτυχε να φέρει σε πέρας είναι άξιος. Αν όμως τα χρήματα αυτά τα πήρε για να μεσολαβήσει ώστε ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης να συνεχίσει να παίρνει φυσικό αέριο και τα χρέη του να φτάσουν τα 120 εκατ. ευρώ, τότε υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα και οικονομικό σκάνδαλο.

Οικονομικό θαύμα

Όπως οικονομικό σκάνδαλο είναι και η προσπάθεια συμψηφισμού των οφειλών της ELFE με ακίνητα που είχαν δεσμευτεί ήδη από το δημόσιο αλλά και που είχαν εκτιμηθεί σε αξία γύρω στα 9 εκατ. ευρώ και όταν ήταν να γίνει η ανταλλαγή αίφνης η αξία τους δεκαπλασιάστηκε.

Αν αυτό το οικονομικό «θαύμα» οφείλεται στις υπηρεσίες που προσέφερε (με σφραγίδα Μαξίμου) ο Πετσίτης τότε δικαιολογούνται και οι υψηλές αμοιβές του πρώην γκαρσονιού που φωτογραφιζόταν με άνεση στο πρωθυπουργικό βήμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πέτρα του σκανδάλου έχει βεβαίως εξαφανιστεί. Ο λογαριασμός στο facebook έκλεισε, δεν πηγαίνει πλέον στα νυχτερινά στέκια που πήγαινε, αποφεύγει γενικώς τις δημόσιες παρουσίες μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

«Εξαφανισμένοι» είναι όμως και οι προϊστάμενοί του, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς. Ο πρώτος τα ρίχνει όλα στις εφημερίδες που είναι «ενοχλητικές», ο δεύτερος παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αρνούμενος να εξηγήσει πώς και γιατί «βόλεψε» τον κολλητό του.

Όμως, το σκάνδαλό ΔΕΠΑ – ELFE πολύ δύσκολα μπορεί να κλείσει και να ξεχαστεί. Κι αυτό γιατί ο Θ. Κιτσάκος, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποφασισμένος να μην παίξει το ρόλο της «Ιφιγένειας» και να πάρει κι άλλους μαζί του. Εχει κατονομάσει τουλάχιστον 7 υπουργούς ότι τον εμπόδισαν ή τον προέτρεψαν να μην ασχολείται πολύ με τα χρέη του Λαυρεντιάδη. Επίσης, αφήνει να εννοηθεί στη δήλωσή του στα «ΝΕΑ» ότι έχει κι άλλα στοιχεία που θα τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη. Και τέλος, μιλά για απειλές κατά της ζωής του μετά τη συνέντευξη που έδωσε επίσης στα «ΝΕΑ».

Αραγε ποιο παρακράτος τον απειλεί και τον εκφοβίζει να μη μιλήσει; Μήπως το ίδιο παρακράτος που έκανε τα στραβά μάτια στο deal της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη; Και που για κάποιο λόγο «φύτεψε» τον Μανώλη Πετσίτη για να διεκπεραιώνει τις αποστολές που του ανέθετε το Μαξίμου; Και ποιες άλλες, οικονομικού τύπου, αποστολές είχε ο εν λόγω κύριος με την ξαφνική μεγάλη ζωή στα σαλόνια της νύχτας και σ’ αυτά της εξουσίας;

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024