Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ - «Έκρηξη» αποχής και αναποφάσιστων

Δημοσκόπηση: Πρώτη η ΝΔ – «Έκρηξη» αποχής και αναποφάσιστων

Με 5,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του OPEN

Με 5,3 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για το κεντρικό δελτίο του OPEN, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την ΝΔ.

Στην αναγωγή δε επί των εγκύρων, η διαφορά φθάνει τις 6,2 μονάδες υπέρ της ΝΔ, ενώ καθοριστικό ρόλο αναμένεται να παίξουν οι αναποφάσιστοι και η αποχή που συγκεντρώνουν μεγάλα ποσοστά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή. Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη ΧΑ, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης αναμένεται να έχουν οι αναποφάσιστοι και αυτοί που θα απέχουν αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%.

Το κλασικό ερώτημα των δημοσκοπήσεων «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, από την ALCO διατυπώθηκε διαφορετικά, ήτοι ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Το 26% απαντά τον πρόεδρο της ΝΔ, έναντι 25% του κ.Τσίπρα, με τον «κανένα» να κερδίζει με 42%.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση τι εξέλιξη θα ήθελαν να προκύψει από τις επόμενες εκλογές, με το 7% να απαντά αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ, το 14% κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, 15% απαντά αυτοδυναμία της ΝΔ και το 19% κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Το 21%, ωστόσο, απαντά ότι θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024