Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στην έξαρση βίας - Κάντε κάτι με τους μπαχαλάκηδες λένε αστυνομικοί

Αμήχανη η κυβέρνηση απέναντι στην έξαρση βίας – Κάντε κάτι με τους μπαχαλάκηδες λένε αστυνομικοί

Η τελευταία επίθεση στην Καισαριανή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη μπροστά στα νέα αυτά φαινόμενα τα οποία έχουν αυξηθεί επικίνδυνα

Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα βίας και ανομίας στην Αθήνα με ομάδες κουκουλοφόρων να δρουν ανενόχλητοι και να πραγματοποιούν – για δεύτερη φορά – επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ.

Η επίθεση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αντιπολίτευσης ενώ η κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη μπροστά στα νέα αυτά φαινόμενα τα οποία έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το απόγευμα, λίγα λεπτά πριν τις 7, ομάδα περίπου 20 ατόμων πραγματοποίησαν νέα επίθεση κατά του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στην Καισαριανή.

Οι δράστες επιτέθηκαν στο κτίριο από τη συμβολή των οδών Υμηττού και Μανωλίδη και εκσφενδόνισαν πολλές βόμβες μολότοφ ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν σαν… κύριοι ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε επαναληφθεί προ ημερών.

Την ίδια στιγμή, ο Ρουβίκωνας δρα ανενόχλητος με επιθέσεις σε κτίρια του Δημοσίου, σε δημαρχεία αλλά και σε επιχειρήσεις. Τελευταίο «κατόρθωμα»  ήταν η επίθεση στο δημαρχείο Αλίμου όπου τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έριξαν φειγ βολάν και προκάλεσαν φθορές.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, συμμορίες χτύπησαν την έδρα των Μ.Α.Τ. στην Καισαριανή και έφυγαν σαν κύριοι. Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη» ανέφερε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ  Μάξιμος Χαρακόπουλος  προσθέτοντας ότι «η συστηματική στοχοποίηση αστυνομικών που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους, ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την Κυβέρνηση».

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι τα κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να αδιαφορούν για την πάταξη της εγκληματικότητας που αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας. «Τα κρούσματα ανομίας εντείνονται καθημερινά, καθώς η Κυβέρνηση συνειδητά αποφεύγει να έρθει σε αντιπαράθεση με τις φιλικές της ‘‘συλλογικότητες’’. Το δίδυμο του, κατ’ επίφασιν, Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα, συνεχίζοντας την πολιτική ανοχής που χάραξε ο αλήστου μνήμης κ. Τόσκας, αναπαράγουν τα ίδια αδιέξοδα, καταρρακώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Ένωση αστυνομικών:  Κύριοι ιθύνοντες κάντε κάτι με τους μπαχαλάκηδες

Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω της αρμόδιας υπουργού σιωπά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων για τη νέα επίθεση στην Καισαριανή: «Κάντε, κύριοι ιθύνοντες, κάτι με τους μπαχαλάκηδες, δεν πάει άλλο».

«Πριν λίγες μέρες όταν η έδρα της Δ.Α.Ε.Α. δέχθηκε επίθεση κάποιοι μας έλεγαν «μην αρχίσετε να φωνάζετε πάλι εσείς οι συνδικαλιστές, αυτή η επίθεση συμβαίνει μια φορά στα 10 χρόνια»», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών για να προσθέσουν:

«Όμως μετά από 10 ημέρες ξανάγινε! Εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην γίνει «θεσμός», όπως οι επιθέσεις στα Εξάρχεια. Η απορία που εμείς έχουμε είναι ποιες μαγικές ιδιότητες έχουν όλοι αυτοί και εμφανίζονται – εξαφανίζονται τόσο γρήγορα; Δεν θα πούμε άλλα γιατί θα «τρέχουμε» πάλι με Ε.Δ.Ε.».

Στην ίδια ανακοίνωση στέλνουν και ένα μήνυμα προς τους υπευθύνους: «Κάντε, κύριοι ιθύνοντες, κάτι με τους μπαχαλάκηδες, δεν πάει άλλο, μην τα βάζετε με μας που το αναδεικνύουμε».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024