Νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους ύψους 174 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει διαγραφή χρέους 116 εκατ. με εν μέρει ανταλλαγή ιδίων κεφαλαίων, καθώς και ένεση ρευστότητας 57,6 εκατ. για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, ανακοίνωσε η Famar που από το Μάρτιο του 2017 έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα της Pillarstone

Νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους ύψους 174 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει διαγραφή χρέους 116 εκατ. με εν μέρει ανταλλαγή ιδίων κεφαλαίων, καθώς και ένεση ρευστότητας 57,6 εκατ. για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, ανακοίνωσε η Famar που από το Μάρτιο του 2017 έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα της Pillarstone.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τη συμφωνία στηρίζουν πλήρως όλοι οι μέτοχοι και οι κύριοι δανειστές της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Pillarstone θα γίνει βασικός μέτοχος της Famar, ενώ συμμετοχή θα διατηρήσουν και οι ελληνικές τράπεζες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, προβλέπεται η μείωση των υπαρχόντων οικονομικών υποχρεώσεων της Famar από 234 εκατ. ευρώ σε 118 εκατ. ευρώ, και η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής κατά έξι χρόνια. Επιπλέον η Pillarstone δεσμεύεται για την παροχή νέων κεφαλαίων της τάξεως των 57.6 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του μακροχρόνιου αναπτυξιακού πλάνου της Famar, και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εταιρείες για κεφάλαιο κίνησης.

Η Pillarstone είναι μία πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2015 από την KKR και τον John Davison ως συν-επενδυτή και CEO. Η πλατφόρμα παρέχει μακροπρόθεσμα κεφάλαια και λειτουργική τεχνογνωσία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να παράγουν αξία και ταυτόχρονα τις τράπεζες να διαχειριστούν τα μη- εξυπηρετούμενα δάνειά τους. H Pillarstone Greece έχει αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία διαχείρισης επισφαλειών.

Η Famar ειδικεύεται στην παραγωγή και στην ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και προϊόντων ομορφιάς. Με περισσότερα από 1800 προϊόντα, εξυπηρετεί ένα μεγάλο πελατολόγιο που επεκτείνεται σε 125 αγορές διεθνώς. Με 11 μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη ( τέσσερις στην Γαλλία, τέσσερις στην Ελλάδα, καθώς και από μια μονάδα σε Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία), και μία στην Βόρεια Αμερική, η Famar είναι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου.

Ο CEO της Pillarstone κ. John Davison ανέφερε: «H Famar έχει επιδείξει εντυπωσιακή πρόοδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση της εταιρείας υλοποιώντας μια από τις πλέον σημαντικές επενδύσεις μας μέχρι σήμερα.

Δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα αναζητώντας εταιρείες με προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν δυσκολίες με μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνουν αυτές οι εταιρείες για να σταθεροποιηθούν και να αναπτυχθούν προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών. Αυτή η προσέγγιση θα οδηγήσει σε ευρύτερα οικονομικά οφέλη τα οποία έχει τόσο ανάγκη η ελληνική αγορά».

Ο CEO της Famar κ. Ian Muit δήλωσε: «Η συμφωνία αναδιάρθρωσης αποτελεί σημαντικό ορόσημο της προόδου που έχει κάνει ο όμιλος. Μέσω της συμφωνίας επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη οικονομική ασφάλεια και εξασφαλίζεται σταθερό έδαφος για να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες. Το φρέσκο κεφάλαιο που θα διατεθεί θα επενδυθεί στα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας καθώς και στις διεθνείς μας δυνατότητες στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής μας για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας σε Ευρώπη και ΗΠΑ».

Οι Sidley Austin, Loyens & Loeff και Willkie Farr ανέλαβαν χρέη συμβούλων για την Famar ενώ οι Weill Gotshal, Manges και EHP ήταν οι σύμβουλοι της Pillarstone.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr