Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο 2,04% μειώνεται το ιταλικό έλλειμμα

Στο 2,04% μειώνεται το ιταλικό έλλειμμα

Σημαντική πρόοδος φαίνεται να σημειώθηκε στη συνάντηση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά σήμερα στις Βρυξέλλες

Σημαντική πρόοδος φαίνεται να σημειώθηκε στη συνάντηση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

Με βάσει της νέας πρότασης του ιταλού πρωθυπουργού, το έλλειμμα της χώρας μειώνεται για το 2019 από το 2,4%, στο 2,04%, κάνοντας δεκτό το κύριο αίτημα της Κομισιόν για περιστολή των δαπανών, μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Rai.

Κατά τη συνάντηση, ο Κόντε σημείωσε ότι α δύο κύρια μέτρα της κυβέρνησης (βασικό εισόδημα και μείωση της συντάξιμης ηλικίας) πρόκειται οπωσδήποτε να εφαρμοστούν.

Η διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχιστεί στην Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει αύριο, αλλά και τις επόμενες ημέρες.

«Ήδη κατά την πρώτη της εκτίμηση, μέσα σε λίγες ώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ουσιαστική και ιδιαίτερα σημαντική την πρότασή μας. Η κυβέρνησή μου θέλει να σεβαστεί την λαϊκή βούληση, αλλά χαρακτηρίζεται και από μια ξεκάθαρα λογική προσέγγιση», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Κόντε προχώρα, ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε την διαδικασία επιβολής κυρώσεων» υπογραμμίζει, στο μεταξύ, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο. Ενώ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, σήμερα το μεσημέρι είχε δηλώσει ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει πως δεν βλέπει τα τεράστια οικονομικά αιτήματα του Μακρόν και να γίνεται «ψείρας» με την Ιταλία».

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024