Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας νεκρός από πυρά στο Στρασβούργο – Στο σημείο έλληνας ευρωβουλευτής

Ένας νεκρός από πυρά στο Στρασβούργο – Στο σημείο έλληνας ευρωβουλευτής

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον εννιά τραυματίες από το περιστατικό. Διαφεύγει ο δράστης. Στο σημείο βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης

Συναγερμός έχει σημάνει στο Στρασβούργο, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και τουλάχιστον εννιά τραυματίες από το περιστατικό. Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης διαφεύγει, με την ίδια να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Οι Αρχές ωστόσο τον έχουν ταυτοποιήσει.

Στο σημείο βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Σε επικοινωνία, πάντως, με τo in.gr ο ίδιος δηλώνει πως βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζαν-Ιβ Λεντριάν, καλεί τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του αμέσως μετά το «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας», όπως το χαρακτήρισε. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος του Στρασβούργου.

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν, επίσης, όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. «Πυροβολισμοί στο κέντρο του Στρασβούργου. Παρακαλούμε όλους να μείνουν στα σπίτια τους αναμένοντας να ξεκαθαρίσει η κατάσταση» ανέφερε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Αλέν Φοντανέλ.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το αν η κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων είναι σοβαρή, ενώ άγνωστες παραμένουν οι πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη ή τα κίνητρα της επίθεσης.

https://twitter.com/swiat21/status/1072578888042188800

Υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγραψε στο Twitter πως η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πλατεία Κλεμπέρ και άλλα μέρη του κέντρου της πόλης για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος υπάλληλος έγραψε πως είδε αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση να τρέχουν στους δρόμους.

https://twitter.com/MTZ_Tonio/status/1072571811945164800

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024