Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τρομοκρατική» επίθεση με νεκρούς στο Στρασβούργο - «Είμαστε εγκλωβισμένοι» λένε έλληνες ευρωβουλευτές

«Τρομοκρατική» επίθεση με νεκρούς στο Στρασβούργο – «Είμαστε εγκλωβισμένοι» λένε έλληνες ευρωβουλευτές

Οι Αρχές χαρακτήρισαν «τρομοκρατική» την επίθεση, ο δράστης της οποίας έχει ταυτοποιηθεί, ωστόσο διαφεύγει

Στους δύο νεκροί ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι νεκροί και έντεκα οι τραυματίες, η κατάσταση των οποίων θεωρείται πολύ κρίσιμη κατάσταση, από την επίθεση κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπως ανακοίνωσαν η αστυνομία και η νομαρχία.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν «τρομοκρατική» την επίθεση, ο δράστης της οποίας έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, ωστόσο διαφεύγει. Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της επίθεσης.

Ο φερόμενος δράστης της ένοπλης επίθεσης ήταν γνωστός στις αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ, με αστυνομικές πηγές να κάνουν λόγο για ανταλλαγές πυροβολισμών σε γειτονιά της πόλης όπου ο δράστης φέρεται να έχει αποκλειστεί.

Ο γάλλος εισαγγελέας, αρμόδιος για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση στο Στρασβούργο, ενώ και ο Εμανουέλ Μακρόν ενημερώνεται διαρκώς για τα γεγονότα και στέλνει στην πόλη τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στην πλατεία Κλεμπέρ, στην παλιά πόλη του Στρασβούργου, όπου είναι στημένο ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία, ενώ στο Ευρωκοινοβούλιο δόθηκε εντολή να μην αποχωρήσουν μέχρι νεωτέρας, ευρωβουλευτές, προσωπικό και δημοσιογράφοι.

Οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.

https://twitter.com/swiat21/status/1072578888042188800

Έλληνες ευρωβουλευτές: «Είμαστε εγκλωβισμένοι»

Στο σημείο βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανήρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Σε επικοινωνία, πάντως, με τo in.gr ο ίδιος δηλώνει πως βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, αποκλεισμένη στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο παραμένει, μεταξύ άλλων, και η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή, μετά την ένοπλη επίθεση κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η κ. Καϊλή, βρίσκεται εντός του κτιρίου του Ευρωκοινοβουλίου, ασφαλής, καλώντας παράλληλα όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να αποφεύγουν το σημείο.

Ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Τwitter έκανε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κέντρο του Στρασβούργου.

Από το γραφείο του στο Στρασβούργο όπου παραμένει για λόγους ασφαλείας μετά από υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν, οι πυροβολισμοί «έπεσαν» στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Βίντεο ανήρτησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στο οποίο κάνει λόγο για πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, πληροφορίες που επισημαίνει, ωστόσο, ότι παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Για «πολλούς πυροβολισμούς» σε διάφορους κεντρικούς δρόμους του Στρασβούργου, έκαναν λόγο μάρτυρες που μίλησαν στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας DNA.

Ένας από τους μάρτυρες, κάτοικος της οδού Αρκάντ, είπε ότι είδε δύο ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. «Αιμορραγούσαν, φαίνονταν τραυματισμένοι. Άλλοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη στον δρόμο. Στη συνέχεια η περιοχή αποκλειστήκε, έφτασαν τα ασθενοφόρα και απομάκρυναν τα θύματα«», είπε.

Ο Αλέν Λαφόν, που ζει στην οδό Ορφέβρ, στο κέντρο του Στρασβούργου, είπε ότι άκουσε πέντε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε από το παράθυρο του σπιτιού του «αρχικά δεν είδα τίποτα», είπε. «Μετά, είδα έναν άνθρωπο πεσμένο μπροστά στο κοσμηματοπωλείο Schmidt-Lutz. Στην απέναντι πλευρά ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, ξαπλωμένοι κάτω. Είδα και τον γιατρό μου, τον Δρ. Φιλίπ Βαλί, να τους δίνει τις πρώτες βοήθειες» είπε ο μάρτυρας.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024