Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενοχη σιωπή Τσίπρα για Πετσίτη - Δεν απάντησε στις καταγγελίες

Ενοχη σιωπή Τσίπρα για Πετσίτη – Δεν απάντησε στις καταγγελίες

Με επιθέσεις σε βάρος της ΝΔ επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα ο πρωθυπουργός χωρίς να δίνει εξηγήσεις για το ρόλο του μυστικοσυμβούλου του Μαξίμου

Τη μπάλα στην εξέδρα έριξε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας καλύπτοντας εμμέσως τον Μανώλη Πετσίτη και αποφεύγοντας να απαντήσει. Στην πρώτη δημόσια αναφορά του σε μια υπόθεση που προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του «κολλητού» του για τον οποίο ακούγονται πολλά αλλά δεν δίνονται και εξηγήσεις. «Κύριε Μητσοτάκη αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας», ενέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Είναι φανερή η αμηχανία του πρωθυπουργού καθώς δεν θέλει να δώσει απαντήσεις σε κανένα από τα ερωτήματα που τίθενται εδώ και καιρό. Αλλωστε, μιας και μίλησε για συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού, ουδέποτε δόθηκαν πειστικές απαντήσεις και για την υπόθεση της εταιρείας των αδερφών Τσίπρα και για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε κατατεθεί στο όνομα του εξαδέρφου του, Γιώργου Τσίπρα. Ούτε βεβαίως έχει εξηγηθεί επαρκώς γιατί δεν υπήρξε ποτέ δίωξη για πλαστογραφία.

Ο πρωθυπουργός, όπως και ο Νίκος Παππάς κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, δεν άκουσαν, και δεν είδαν απολύτως τίποτε σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες του κ. Πετσίτη. Δεν απαντούν επί της ουσίας για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και της υπόθεσης της εταιρείας του ομίλου Λαυρεντιάδη, ELFE, ούτε και για τις καταγγελίες που έχει κάνει ένας «δικός τους» άνθρωπος, ο Θ. Κιτσάκος. Και δεν απαντούν για το ρόλο του Πετσίτη στην υπόθεση της ευνοϊκής μεταχείρισης με τα τεράστια χρέη της ELFE

Στη δευτερολογία του ο κ.Τσίπρας είπε: «Προφανώς η ΝΔ είχε διαμορφώσει το πρόγραμμα της με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μέσα, δεν θα το καταργούσε ποτέ».

Όσον αφορά στο «μέτρημα» του κ. Μητσοτάκη των πόσων ημερών πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ο λαός σάς έχει καταδικασμένους στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και «θα χρειαστεί τον Σεπτέμβρη του 2019 να ανανεώστε το κοντέρ» και να ξαναρχίσει το μέτρημα.
Κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε», είπε.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024