«Ο μύθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για δωρεάν δημόσια υγεία καταρρέει, με το πρόχειρο και ανεφάρμοστο μέτρο του οικογενειακού γιατρού να αποτελεί τη χαριστική βολή», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το μέτρο του οικογενειακού γιατρού εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. «Ο μύθος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για δωρεάν δημόσια υγεία καταρρέει, με το πρόχειρο και ανεφάρμοστο μέτρο του «οικογενειακού γιατρού» να αποτελεί τη χαριστική βολή», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ ο οποίος έκανε λόγο για ακόμη ένα μεταρρυθμιστικό φιάσκο.

«Η Κυβέρνηση ενόψει ενός ακόμη μεταρρυθμιστικού φιάσκου καλεί εκβιαστικά τους πολίτες σε κυνήγι οικογενειακού γιατρού, καθώς για κάθε 10.000 ασφαλισμένους αντιστοιχεί μόλις ένας οικογενειακός γιατρός! Ενώ, πέρα από το κυνήγι του οικογενειακού γιατρού, ο γεωγραφικός καταμερισμός των θέσεων των ιατρών, δημιουργεί πολίτες δύο ταχυτήτων, καθώς στην περιφέρεια ο «κοντινότερος» διαθέσιμος οικογενειακός γιατρός μπορεί να απέχει πάνω από 20 χιλιόμετρα».

Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ πρόσθεσε: «Τυφλωμένοι από τις ιδεοληψίες τους καταστρατηγούν την ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες, τόσο χρονικά όσο και χωροταξικά, από την στιγμή που ο πολίτης μπορεί να επισκεφθεί μόνο συγκεκριμένο ιατρό και σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο χρόνο, λες και η ασθένεια μπορεί να προγραμματιστεί και να περιμένει τα αντανακλαστικά ενός ξεδοντιασμένου και αργοκίνητου συστήματος υγείας. Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απαιτεί τολμηρές τομές με βασικούς άξονες την ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον πολίτη και την ηλεκτρονική κάρτα υγείας του ασθενούς».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr