Επίθεση στο Στρασβούργο: Αποκλεισμένοι στο Ευρωκοινοβούλιο Καϊλή και Παπαδημούλης
Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω
Αποκλεισμένη στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο παραμένει, μεταξύ άλλων, και η ευρωβουλευτής της Ελιάς, Εύα Καϊλή, μετά την ένοπλη επίθεση κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά.
Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται αποκλεισμένος σε εστιατόριο της περιοχής, είναι ωστόσο καλά στην υγεία του και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, όπως δηλώνει στο in.gr, εντός του Ευρωκοινοβουλίου παραμένει η κ. Καϊλή.
Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κάλεσαν όσους βρίσκονταν στο κτίριο να παραμείνουν εκεί και να μην βγουν έξω.
Όπως αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η κ. Καϊλή, βρίσκεται εντός του κτιρίου του Ευρωκοινοβουλίου, ασφαλής, καλώντας παράλληλα όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να αποφεύγουν το σημείο.
There seems to be several gun attacks in parallel in the city center of Strabourg. In case you are in the city center in a restaurant, please stay inside and don't go out.
Decision has been taken, as precautionary measure, to close the European Parliament building in #Strasbourg— Eva Kaili 🇬🇷🇮🇹 (@EvaKaili) December 11, 2018
Παράλληλα, από το γραφείο του στο Στρασβούργο όπου παραμένει για λόγους ασφαλείας μετά από υποδείξεις των αρμοδίων αρχών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν, οι πυροβολισμοί έπεσαν στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.
Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία ενώ μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ή εξουδετερωθεί, αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και, όπως προσθέτει, με απόφαση των αρμοδίων αρχών έχει απαγορευτεί η κίνηση έξω από το κοινοβούλιο και δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας σε κανέναν να μετακινηθεί. Αντίστοιχα και όσοι πολίτες βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης παραμένουν στο σημεία μέχρι νεοτέρας.
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει πως η σκέψη του αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζει την ελπίδα να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες.
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
- Ο Κρίστοφερ Νόλαν εκθειάζει τα «Obsession» και «Backrooms»
- Η Αργεντινή θα φορέσει στον ημιτελικό τη φανέλα του ιστορικού αγώνα με την Αγγλία το 1986 (vid)
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442