Ένα φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα κατά τη διάρκεια μιας βασιλικής επίσκεψης στο Μπαχρέιν το 1986 μπορεί να πωληθεί για περισσότερες από 100.000 λίρες σε πλειστηριασμό, περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά την δωρεά του σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων και αγοράστηκε για 200 λίρες.

 

Πρόκειται για την χαρακτηριστική ιβουάρ τουαλέτα δια χειρός David Emanuel , που φορούσε η πριγκίπισσα κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας της στις χώρες του Κόλπου με τον πρίγκιπα Κάρολο. Το φόρεμα αργότερα δόθηκε σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων από την οικονόμο του κτήματος Mynde Park στο Herefordshire, ένα κτήμα που η πριγκίπισσα Ντιάνα επισκεπτόταν συχνά.

Το φόρεμα αγοράστηκε από την υπάλληλο που εργαζόταν στο κατάστημα το 1994 για την τιμή των 200 λιρών. Η υπάλληλος – αγοράστρια  είχε αρχικά την πρόθεση να φορέσει το φόρεμα σε έναν χορό, αλλά ποτέ δεν το έκανε.

 

Μόνο όταν η γυναίκα παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε σε βίντεο την Πριγκίπισσας Νταϊάνα, να φοράει την δημιουργία συνειδητοποίησε πόσο κοστίζει πραγματικά το φόρεμα, που είχε στην κατοχή της.

 

 

Το φόρεμα πρόκειται τώρα να δημοπρατηθεί σήμερα από τις δημοπρασίες Kerry Taylor στο Bermondsey, στο νότιο Λονδίνο, με την τελική πώληση να φτάνει μεταξύ 60,000 και 100,000 λιρών.

«Πολλά από τα κομμάτια της Νταϊάνα που έχω πουλήσει όλα αυτά τα χρόνια προέρχονται από τη φιλανθρωπική δημοπρασία που διεξήγαγε τη δεκαετία του 1990, αλλά αυτό το κομμάτι ξέφυγε με κάποιο τρόπο», δήλώσε η Kerry Taylor.

 

«Είναι ασυνήθιστο ότι ένα τόσο σημαντικό φόρεμα προέρχεται από ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων, γιατί κανονικά τα κομμάτια που η ίδια η Πριγκίπισσα  πούλησε σε καταστήματα με ρούχα από δεύτερο χέρι, το οποίο είναι κάτι που συχνά έκανε, ήταν κομμάτια από την καθημερινή της γκαρνταρόμπα.»