Για δεύτερη φορά προσέφυγαν στο ΣτΕ οργανώσεις και σωματεία που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά ζητούν την ακύρωση της συγκρότησης κοινής επιτροπής που θα εργαστεί σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων.
Για δεύτερη φορά προσέφυγαν στο ΣτΕ οργανώσεις και σωματεία που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά ζητούν την ακύρωση της συγκρότησης κοινής επιτροπής που θα εργαστεί σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων.
Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αίτηση ακύρωσης της ίδιας της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στρέφονται κατά της υπουργικής απόφασης για την συγκρότηση του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.
Πέρα από την αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής, όπως και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε άμεσα να «παγώσει», όπως ζητούν, η επίμαχη από 16.10.2018 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.
Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου (βρίσκεται βορειοδυτικά του Δήμου Κοζάνης και συνορεύει με την Πτολεμαΐδα) και ένας γονέα δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.
Όπως λένε υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και προσβολή ευθέως του κρατικού συμφέροντος της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής μνήμης και συνείδησης των πολιτών.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων