Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΣτΕ οργανώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στο ΣτΕ οργανώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Για δεύτερη φορά προσέφυγαν στο ΣτΕ οργανώσεις και σωματεία που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά ζητούν την ακύρωση της συγκρότησης κοινής επιτροπής που θα εργαστεί σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων.

Για δεύτερη φορά προσέφυγαν στο ΣτΕ οργανώσεις και σωματεία που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη φορά ζητούν την ακύρωση της συγκρότησης κοινής επιτροπής που θα εργαστεί σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων.

Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αίτηση ακύρωσης της ίδιας της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»  στρέφονται κατά της  υπουργικής απόφασης για την συγκρότηση του Ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- πΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Πέρα από την αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής, όπως και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, έτσι ώστε άμεσα να «παγώσει», όπως ζητούν, η επίμαχη από 16.10.2018 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση  Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου (βρίσκεται βορειοδυτικά του Δήμου Κοζάνης και συνορεύει με την  Πτολεμαΐδα) και ένας γονέα  δύο ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Όπως λένε υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς  και προσβολή  ευθέως του κρατικού συμφέροντος της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής  μνήμης και συνείδησης των πολιτών.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024