Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ΝΔ θα διαπραγματευτεί εκ νέου τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση ΝΔ θα διαπραγματευτεί εκ νέου τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια ο κ. Ζάεφ είπε δυνατά, εκείνα που πιστεύει βαθιά. Εκείνα που αναφέρει γραπτώς και σαφώς η συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 1.3 Επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η “Μακεδονική γλώσσα”», τονίζει ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος

«Υπό την πίεση της αντιπολίτευσης στα Σκόπια ο κ. Ζάεφ είπε δυνατά, εκείνα που πιστεύει βαθιά. Εκείνα που αναφέρει γραπτώς και σαφώς η συμφωνία των Πρεσπών, στο άρθρο 1.3 Επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η “Μακεδονική γλώσσα”», τονίζει ο τομεάρχης εξωτερικών της Νέας Δημκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η εκ των υστέρων, μετά από διεθνή παρέμβαση, ανασκευή των δηλώσεων Ζάεφ ήταν μια τακτική κίνηση για να εκτονωθεί η βαριά ατμόσφαιρα. Μια τακτική υποχώρηση για να επιτευχθεί μια στρατηγική επιδίωξη. Δηλαδή η κύρωση της επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Ούτε τώρα, ούτε μετά, εάν τελικώς ο κ. Τσίπρας δεν τη φέρει στην παρούσα Βουλή» και προσθέτει ότι «αυτό ανοίγει για την κυβέρνησή μας μόνο έναν δρόμο: Νέα διαπραγμάτευση. Για μια λύση αμοιβαίως αποδεκτή, στέρεη και στιβαρή. Που θα υπηρετεί πλήρως το εθνικό συμφέρον».

Σε ερώτηση για την διεύρυνση του κόμματος επισημαίνει ότι η ΝΔ έχει γερές ρίζες στην ιστορία και την κοινωνία. Έχουμε στέρεο κορμό που μας επιτρέπει να απλώνουμε πολιτικά τα κλαδιά μας, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία και υπογραμμίζει «επιδίωξή μας είναι μια στιβαρή και σταθερή κυβέρνηση. Στη βάση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι θα απευθύνει ειλικρινή μετεκλογική πρόσκληση σε όσους θέλουν και μπορούν να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Μένει να φανεί ποιοι πραγματικά θα είναι έχουν τη βούληση και θα είναι σε θέση να το πράξουν».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024