Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
KKE: 1 δισ. επιπλέον φόροι για τα λαϊκά στρώματα με τον πρώτο «μεταμνημονιακό» λογαριασμό

KKE: 1 δισ. επιπλέον φόροι για τα λαϊκά στρώματα με τον πρώτο «μεταμνημονιακό» λογαριασμό

Τονίζει επιπλέον ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για νέους άδικους πολέμους»

Ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αναφορικά με την «έξοδο της χώρας από τα μνημόνια» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «με τον πρώτο «μεταμνημονιακό» προϋπολογισμό τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν 1 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους».

Τονίζει επιπλέον ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για νέους άδικους πολέμους».

Ως προς την Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρει, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι το ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες περί «προοδευτικού» Συντάγματος καταθέτει – με στόχο να γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος – συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν στην προστασία και διεύρυνση των λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Υπογραμμίζει ότι το εργατικό-λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο «ξεμπερδεύοντας με το κεφάλαιο και την εξουσία του, που επωάζει το αυγό του φιδιού στη δημοκρατική της εκδοχή, για να χρησιμοποιήσει το τέρας όταν το χρειαστεί στη φασιστική της εκδοχή», μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019 επισημαίνει ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι δύναμη και όρος για την λαϊκή αντεπίθεση, για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, τις κατευθύνσεις και τα δεσμά της ΕΕ, τις κυβερνήσεις που την υλοποιούν, τους Δήμους και τις Περιφέρειες που τις προωθούν.

Στον τίτλο «Ανοίγουμε πανιά στον καινούργιο αιώνα, για το δίκιο του λαού, το νέο κόσμο το σοσιαλισμό» αναφέρει επίσης ότι αποτυπώνεται με το καλύτερο τρόπο η κατεύθυνση της συνέχειας της πορείας του ΚΚΕ στον 21ο αιώνα.

Μιλώντας για την κατάσταση στο διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, λέει ότι «μας απασχολεί διαρκώς η ανάγκη να διαμορφωθούν οι βάσεις για την κατάκτηση προγραμματικής-ιδεολογικής ενότητας και ενιαίας επαναστατικής στρατηγικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο και το εκμεταλλευτικό σύστημα, με τον οπορτουνισμό».

Τέλος, σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, υποστηρίζει ότι «βασικός στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι να συμβάλλει στην έρευνα και τη μελέτη ζητημάτων της Ευρώπης, ιδιαίτερα σχετικά με την ΕΕ, της πολιτικής που χαράσσεται στο πλαίσιό της και έχει επίδραση στη ζωή των εργαζομένων, καθώς και να βοηθήσει στην επεξεργασία κοινών θέσεων των κομμάτων και στο συντονισμό της αλληλεγγύης και άλλων δραστηριοτήτων τους. Μεταξύ των βασικών καθηκόντων της «Πρωτοβουλίας» που είναι η πάλη ενάντια στην ΕΕ, την επόμενη περίοδο συνδέεται, εκτός των άλλων, με τη μάχη των ευρωεκλογών».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024