Αυγενάκης: Οι παροχές της κυβέρνησης είναι ένας αέναος κύκλος επαιτείας
Πίσω από το αφήγημα των «100 ημερών», ο πρωθυπουργός θέλει να ξεχάσουμε τα 4 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ
Στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, το μεταμνημονιακό αφήγημα και την παροχολογία του κ. Τσίπρα, αλλά και το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει το επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ, αναφέρθηκε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.
Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο γραμματέας της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, τις χαρακτήρισε: «απαράδεκτες», επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ενώ πρόσθεσε: «Αφού αγνόησαν το λαό, κουρέλιασαν την ιστορία και τους αγώνες του Έθνους, άφησαν ανεξέλεγκτο τον κ. Ζάεφ να εκθρέφει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό χωρίς να πούνε λέξη και άνοιξαν μάλιστα διάπλατα το δρόμο και σε «εταιρεία» για την προώθηση της Μακεδονικής γλώσσας στη Β. Ελλάδα. Όλα αυτά είναι μερικές από τις αρνητικές συνέπειες τις οποίες είχαμε προβλέψει και γι’ αυτό είχαμε ταχθεί εναντίον της».
Θέλοντας να τοποθετηθεί στο λεγόμενο μεταμνημονιακό αφήγημα των 100 ημερών της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει παροχές και επιδόματα, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας μιλά για τις δήθεν 100 μέρες εκτός μνημονίων, οι Έλληνες εύχονται «100 να ήταν οι μέρες της κυβέρνησής Τσίπρα». Πίσω από το αφήγημα των «100 ημερών», ο πρωθυπουργός θέλει να ξεχάσουμε τα 4 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία και είναι αυτός που θα έσκιζε -τάχα- τα μνημόνια», ενώ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τόνισε: «Οι παροχές της κυβέρνησης είναι ένας αέναος κύκλος επαιτείας. Αφού διέλυσε την οικονομία και φορολόγησε ό,τι κινείται, έρχεται να δώσει ψίχουλα μπροστά σε αυτά τα οποία έχει πάρει. Με απλά λόγια: Πήρε 10 και επιστρέφει το ένα. Ό,τι και να δώσει, ό,τι και να υποσχεθεί, οι πολίτες έχουν καταλάβει την κοροϊδία».
Καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «λασπομαχία» και κατηγορώντας την ότι έχει εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε: «Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ ξεκάθαρη η στρατηγική της Κυβέρνησης: λασπομαχία – παροχολογία – αναβάθμιση του τσαλακωμένου προφίλ Τσίπρα. Κάνουν προσπάθειες να αναδείξουν ως μείζονα, δήθεν πολιτικά σκάνδαλα, ενώ εξαρχής σκοπεύουν στην εκμετάλλευσή τους, προκειμένου να σπιλωθούν πολιτικοί αντίπαλοι. Είναι ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη, η εικόνα ενός πρωθυπουργού που εκδίδει δικαστικές αποφάσεις από το βήμα της Βουλής, όπως έκανε και με πρόσφατη υπόθεση».
Τέλος, και αναφερόμενος στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, που θα διεξαχθεί στις 14,15 και 16 Δεκεμβρίου, ανέφερε: «Το 12ο Συνέδριο του Κόμματός μας θα εκπέμψει ένα μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Ένα μήνυμα συμπόρευσης, σιγουριάς και ελπίδας. Θα είναι ένα σάλπισμα νίκης! Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της πατρίδας. Νίκη της ελπίδας, της προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης», ενώ για το ενδεχόμενο ανανέωσης της θητείας του ως Γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ, δήλωσε: «Ναι, θα είμαι ξανά υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής. Με τιμά η πρόταση του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ευχαριστώ, να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε, ιδιαίτερα τώρα, σε μια πολύ απαιτητική προεκλογική περίοδο».
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442