Σε γυναικεία χέρια παραμένει το αξίωμα του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU.
H Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ αναδείχθηκε στο δεύτερο γύρο διάδοχος της Άγκελα Μέρκελ. Έλαβε 517 ψήφους, έναντι 482 του αντιπάλου της Φρίντριχ Μερτς.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ ήταν μέχρι τώρα Γενική Γραμματέας του κόμματος και είναι επιλογή της Άγκελα Μέρκελ.
Ο τρίτος εκ των υποψηφίων, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, έλαβε στον πρώτο γύρο 157 ψήφους.
Η νέα πρόεδρος μιλώντας προς τους 1001 συνέδρους τους ευχαρίστησε για την στήριξη. Από την πλευρά του ο Φρίντριχ Μερτς κάλεσε το κόμμα να στηρίξει τη νέα πρόεδρο στο έργο της.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.