Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σύμφωνα με πηγές του, είναι -μέχρι τα Χριστούγεννα- να μετακινηθούν τόσοι αιτούντες άσυλο από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ώστε να παραμένουν εκεί όχι περισσότεροι από 4.000.
Ήδη σήμερα μετά την αναχώρηση χθες 300 ατόμων με το πλοίο της γραμμής (με κατεύθυνση τον Πειραιά), η Μόρια φιλοξενεί επίσημα 5.388 αιτούντες άσυλο, ενώ άλλοι 300 έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν το βράδυ και άλλοι τόσοι την ερχόμενη Δευτέρα. Στο σύνολό τους οι αναχωρούντες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο (οικογένειες με παιδιά, άρρωστοι, γυναίκες μόνες κ.λπ.).
Όπως έχει γίνει γνωστό, οι αναχωρούντες από τη Λέσβο κατευθύνονται από τον Πειραιά σε δομές που δημιουργήθηκαν και λειτουργούν στη Βόλβη της Θεσσαλονίκης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων