Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία 21χρονης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για το φονικό

Δολοφονία 21χρονης: Τι είπαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για το φονικό

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας εξετάστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, προσπάθησαν να σώσουν τους εαυτούς τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες τις αποτρόπαιας πράξης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο

Αμετανόητοι φαίνεται πως είναι οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας εξετάστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, προσπάθησαν να σώσουν τους εαυτούς τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες τις αποτρόπαιας πράξης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά την απολογία τους με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Οι δύο νεαροί, ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής και ο 21χρονος ελληνική καταγωγής, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Νωρίτερα, έξω από το δικαστικό μέγαρο, εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να «λιντσάρει» τους δύο νεαρούς με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο να αποτρέπουν το συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του 19χρονου αλλοδαπού είχε ομολογήσει τις πράξεις τους, καθώς και την εμπλοκή τους στην υπόθεση, όμως δια του συνηγόρου του έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της, ενώ ο 21χρονος από την Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.

Τα ρίχνουν ο ένας στον άλλο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο 21χρονος φαίνεται να έχει εκ διαμέτρου αντίθετη θέση με τον 19χρονο.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο 21χρονος φέρεται να είπε: «Δεν γνωρίζω τι έγινε. Πήγαμε μαζί στο σπίτι μου. Τους άφησα μόνους. Δεν ήμουν παρών, δεν είχα φυσική παρουσία σε καμία φάση της απολογίας».

Μάλιστα, οι καταθέσεις των δύο συλληφθέντων είναι τελείως διαφορετικές με αποτέλεσμα καταστεί αδύνατο να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 19χρονος Αλβανός υποστήριξε στην απολογία του, σύμφωνα πάντα με το δελτίο του OPEN, ότι: «την χτύπησα αλλά το ισχυρό χτύπημα με το ηλεκτρικό σίδερο το έδωσε ο φίλος μου γιατί θίχτηκε ο ανδρισμός του. Μαζί την μεταφέραμε και την πετάξαμε στη θάλασσα».

Οι καταθέσεις των δύο συλληφθέντων είναι τελείως διαφορετικές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αναπαράσταση του εγκλήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 19χρονος Αλβανός υποστήριξε στην απολογία του, σύμφωνα με το δελτίο του OPEN, ότι: «την χτύπησα αλλά το ισχυρό χτύπημα με το ηλεκτρικό σίδερο το έδωσε ο φίλος μου γιατί θίχτηκε ο ανδρισμός του. Μαζί την μεταφέραμε και την πετάξαμε στη θάλασσα».

Σύμφωνα με νομικούς, για να γίνει αναπαράσταση της δολοφονίας θα πρέπει να υπάρχει απολογία.

Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των δύο ο 21χρονος υποστηρίζει ακόμη ότι ο 19χρονος άρχισε να χτυπάει την κοπέλα και στη συνέχεια αρνήθηκε να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Όσο για την κατηγορία του βιασμού, φαίνεται να υποστηρίζει πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της φοιτήτριας. Αναφέρει ακόμη, ότι ο ίδιος και η κοπέλα, είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, όχι όμως και ο 19χρονος.

Οι αστυνομικοί, μάλιστα, χρειάστηκε να τους φυγαδεύσουν από τα δικαστήρια για να ξεφύγουν από το εξαγριωμένο πλήθος, το οποίο επιχειρούσε να τους λιντσάρει.

Μαρτυρία – σοκ από φίλη της: Είχε βιαστεί και βιντεοσκοπηθεί πριν από ένα χρόνο

Οι αποκαλύψεις ωστόσο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με τον ΣKΑΪ, φίλες της 21χρονης, έχουν καταγγείλει ότι η νεαρή κοπέλα από το Διδυμότειχο είχε πέσει, πριν από ένα χρόνο, θύμα ομαδικού βιασμού.

Όπως ανέφεραν οι φίλες της, η κοπέλα μια εβδομάδα μετά τον βιασμό είχε απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση, ωστόσο οι αστυνομικοί φέρονται να την απέτρεψαν.

Όπως ανέφερε μια από της φίλες της κοπέλας, η άτυχη νεαρή έπεσε πέρυσι θύμα βιασμού ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε. Έκτοτε η κοπέλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ είχε ζητήσει ψυχολογική στήριξη.

«Γνωρίζω την Ελένη από το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. (…) Στο δεύτερο έτος παρατήρησα αλλαγή στη συμπεριφορά της. Να σημειώσω ότι η κολλητή της φίλη σκοτώθηκε στο πρώτο έτος σε δυστύχημα. Από τότε άρχισα να βλέπω διαφορά. (…) Τον Φεβρουάριο του 2018 μου είχε εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό της. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά μου είπε ότι λίγους μήνες νωρίτερα είχε βιαστεί από τρία άτομα τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου. Την είχαν βιντεοσκοπήσει και μάλιστα ντρεπόταν γι’ αυτό. Μετά το συμβάν έκοψε τα μαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική στήριξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αρχάγγελο κατάγεται ένας από τους κατηγορούμενους.

Και η μάρτυρας λέει: «Τον Νοέμβριο του 2017 εγώ και η θανούσα μαζί με δύο ακόμη κοπέλες πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου για να καταγγείλει τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση. Η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά τον βιασμό. Εκεί της είπαν ότι δεν γινόταν κάτι για την περίπτωσή της γιατί είχε περάσει αρκετό διάστημα. Μετά από αυτό που της συνέβη της δημιουργήθηκε έντονη φοβία».

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής δήλωσε αναρμόδιο να καταγράψει την καταγγελία η οποία δεν υπάρχει στο βιβλίο συμβάντων. Κανείς ωστόσο όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε να καθοδηγήσει την κοπέλα ώστε να απευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας που είναι το αρμόδιο και που συνήθως βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το αστυνομικό τμήμα!Τον ομαδικό βιασμό επιβεβαίωσε κι άλλη φίλη της Ελένης.

«Μου είπε ότι είχε υποστεί βιασμό από τρία άτομα. Πέρυσι. Μου είχε πει ότι ντρεπόταν γι’ αυτό και γι’ αυτό είχε κόψει τα μαλλιά της».

«Ήταν ένα αθώο πλάσμα 12 χρονών…»

Ωστόσο, οι καταγγελίες για βιασμό, δεν σταματούν εκεί. Το ίδιο ανέφερε κι άλλη συμφοιτήτρια της 21χρονης, όσο κι ένας ακόμα φίλος, ο οποίος μίλησε για την παιδικότητα και την αθωότητα της Ελένης, η οποία είχε άγνοια κινδύνου.

«Ήταν ένα παιδάκι 12 χρονών, που ξαφνικά μεγάλωσε το σώμα της. Δεν καταλάβαινε τι σημαίνει να πεις σε κάποιον να έρθει σπίτι σου. Όλα αυτά που της προσάπτουν είναι μαλ… Δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά. Μου είχε πει ότι την βίασαν, στην αρχή δεν την πίστεψα, αλλά, τελικά…».

Οι ανακοινώσεις του Λιμενικού

Σε νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο, προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής το Λιμενικό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, γνωστοποιήθηκε για το έγκλημα στη Ρόδο ότι μετά την ανάλυση των δεδομένων κατά την προανακριτική διαδικασία και την αξιοποίηση βίντεο, προσήχθησαν ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δύο άτομα.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 19χρονος μετέβη με μικρό φορτηγό μαζί με τον 21 ετών στην οικεία της θανούσης για να την παραλάβουν και να πάμε σε εξοχική κατοικία.

Εκεί, σημείωσαν, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός  και ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων φέρεται να την χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια μετέφεραν το θύμα και το πέταξαν στη θάλασσα.

«Προέκυψε ότι το θύμα εν ζωή υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» σημείωσαν προσθέτοντας ότι παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που ασχολούνται με την υπόθεση αναμένουν το πόρισμα των εργαστηρίων για το γενετικό υλικό (DNA), αποτυπώματα και κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στο σπίτι και σε αντικείμενα που περισυνελλέγησαν τόσο στο εξοχικό όσο και στη βραχώδη περιοχή όπου εντοπίστηκε το πτώμα της άτυχης κοπέλας. Αναφορικά με το σχοινί που δείχνει σε φωτογραφία να υπάρχει στα πόδια της στελέχη του ΛΣ υποστήριξαν πως δεν το είχαν τοποθετήσει οι δράστες, αλλά δύτες του Λιμενικού στο πλαίσιο απεγκλωβισμού της από το δύσβατο σημείο που βρέθηκε.

Οι λιμενικοί έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας ενώ μετά την πράξη τους, σύμφωνα με τους λιμενικούς, επέστρεψαν στην εξοχική κατοικία, καθάρισαν αίματα και το εσωτερικό και μάζεψαν ρούχα και άλλα αντικείμενα τα οποία πέταξαν στη βραχώδη περιοχή και βρέθηκαν απο τους λιμενικούς.

Ακόμη τονίστηκε ότι, «στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών, διενήργησαν εξονυχιστική έρευνα στη θαλάσσια περιοχή ανεύρεσης της σορού, και εντόπισαν μεταξύ άλλων ευρημάτων, ηλεκτρική συσκευή σιδερώματος χρώματος λευκού-μωβ, με την οποία φέρεται να χτυπήθηκε στο κεφάλι η θανούσα, στην εξοχική κατοικία στην περιοχή Πεύκων. Σημειώνεται δε ότι στην ίδια οικία έχει ανευρεθεί, μεταξύ άλλων, βάση ηλεκτρικού σίδερου ίδιου τύπου που αποτελεί το έτερο εξάρτημα της ηλεκτρικής συσκευής σιδερώματος».

Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι «έχουν ανευρεθεί ρούχα καθώς και άλλα αντικείμενα που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, τα οποία εξετάζονται ενδελεχώς στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ειδικό κλιμάκιο της ίδιας Διεύθυνσης μετέβη στην εξοχική κατοικία στους Πεύκους και συνέλεξε πλήθος στοιχείων καθώς και βιολογικό υλικό, ενώ ανευρέθηκε πλήθος κηλίδων αίματος στους χώρους της οικίας, οι οποίες πρόκειται να εξεταστούν εργαστηριακά. Επιπροσθέτως πρόκειται να εξεταστεί από το ίδιο κλιμάκιο και το όχημα με το οποίο μεταφέρθηκε το θύμα».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024