Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Έφοδος της αστυνομίας στο καμένο εργοτάξιο του Μετρό - Τουλάχιστον 20 προσαγωγές

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της αστυνομίας στο καμένο εργοτάξιο του Μετρό – Τουλάχιστον 20 προσαγωγές

Από τα χημικά ξέσπασε φωτιά στο εργατάξιο του μετρό το οποίο βρίσκεται στο σημείο

Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 23:00 τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τα οποία ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 19:00, μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών για την επέτειο των δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο δεύτερος γύρος των επεισοδίων ξεκίνησε στην Εγνατία οδό στο ύψος του Συντριβανίου, όταν ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε από το ΑΠΘ και επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ επί της οδού Εγνατία, με βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με ρίψεις χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η Αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 20 προσαγωγές ατόμων, ενώ έχουν σημειωθεί και τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Νωρίτερα, πριν τη λήξη των επεισοδίων, κλιμάκιο της αστυνομίας πραγματοποίησε έφοδο στο εργοτάξιο του μετρό, μόλις λίγη ώρα μετά την κατάσβεση της δεύτερης πυρκαγιάς που ξέσπασε στο προκάτ που στεγάζει γραφεία και το φυλάκιο.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στον χώρο, προκειμένου να ελέγξουν εάν υπάρχουν κουκουλοφόροι εντός του εργοταξίου και βγήκαν λίγη ώρα αργότερα, χωρίς να εντοπίσουν κάτι ή να προβούν σε προσαγωγή ή σύλληψη.

Τα νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη ξέσπασαν μετά το πέρας της πορείας μνήμης για την επέτειο δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 7, κουκουλοφόροι μετά το πέρας της πορείας, εξήλθαν από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και πέταξαν πλήθος πετρών και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση κρότων λάμψης και δακρυγόνα.

Από τις βόμβες μολότοφ ξέσπασε φωτιά στο εργοτάξιο του μετρό, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Εθνικής Αμύνης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύδει άμεσα με επτά οχήματα και 20 άνδρες προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά. Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά αναζοπυρώθηκε, ενώ ξέσπασε και νέα μικρότερη εστία σε κτήριο πλησίον του εργοταξίου.

Από την πυρκαγιά κάηκε το προκάτ κουβούκλιο με το φυλάκιο, τα γραφεία διοίκησης και ένας υποσταθμός της ΔΕΗ.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στην προσαγωγή ενός ατόμου.

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα κουκουλοφόρων εξήλθε της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής και επιτέθηκε σε διμιρίες των ΜΑΤ με πέτρες και μολότοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών.

Στη συνέχεια μία τρίτη ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ, κοντά στην πύλη Εμπορίου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σταδιακά αποκαθίσταται.

Επτά προσαγωγές το μεσημέρι

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή επτά ατόμων, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της επετείου για την επέτειο δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας και όταν αυτή κατευθυνόταν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ομάδα ατόμων με κουκούλες προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ στην οδό Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα περίπου 30 ατόμων κινήθηκε προς την περιοχή της Καμάρας, με την ένταση να συνεχίζεται επί της Εθνικής Αμύνης και τη Δημ. Γούναρη. Τα άτομα έστησαν οδοφράγματα επί της Εθν. Αμύνης στο ύψος της Φιλοσοφικής Σχολής.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ένας κουκουλοφόρος έβαλε φωτιά σε μια ελληνική σημαία και ανεμίζοντας την προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ φώναζε υβριστικά συνθήματα.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024