Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεσιτάλ παροχολογίας από την κυβέρνηση με αναδρομικά-προσλήψεις

Ρεσιτάλ παροχολογίας από την κυβέρνηση με αναδρομικά-προσλήψεις

Σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα

Με προεκλογικά δώρα σε πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως τα αναδρομικά, το κοινωνικό μέρισμα, αλλά και οι εξαγγελίες για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο,  προχωρά η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει από τους πολίτες.

Aύριο Πέμπτη αναμένεται να βγει η απόφαση που θα καθορίζει τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα 2018 και την Παρασκευή θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr για να μοιραστούν σε περίπου 3.5 εκατ. δικαιούχους περί τα 710 εκατ. Ευρώ, όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών σε πανηγυρικούς τόνους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Εκτός όμως από το κοινωνικό μέρισμα το οποίο έχει προέλθει από την υπερφολόγηση των Ελλήνων, η κυβέρνηση δίνει ένα απρόσμενο «δώρο» σε χιλιάδες δικαιούχους αναδρομικών, όπως ένστολοι, πανεπιστημιακοί , δικαστικοί λειτουργοί και γιατροί του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «ΤΑ ΝΕΑ», μετά την εφάπαξ επιστροφή των αναδρομικών που έρχεται εντός των επόμενων ημερών, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία η οποία θα προβλέπει ότι, κατ΄ εξαίρεση, η φορολογοική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται με την παρακράτηση φόρου 20% στο καταβαλλόμενο ποσό.

Ως εκ τούτου, θα παρακρατηθεί φόρος με συντελεστή 20% και δεν θα φορολογηθούν στη συνέχεια με βάση τους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας.

Προσλήψεις στο Δημόσιο

Στις 3 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για 5.550 θέσεις στο Δημόσιο που αφορούν νέες άνεργους πτυχιούχους. Οι θέσεις αφορούν σε νέους άνεργους μεταξύ 22 και 29 ετών που είναι κάτοχοι πτυχίων τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Λίγες ημέρες πριν, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι εντός του 2019 θα γίνουν πάνω από 15.000 προσλήψεις. ανακοίνωσε ότι θα γίνουν 8.000 τακτικές προσλήψεις, επιπλέον 3.257 στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και 4.500 στην ειδική αγωγή.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάντως, είχε φροντίσει και τα προηγούμενα χρόνια για τη γιγάντωση του Δημοσίου καθώς με βάση στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο «μητρώο ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου» φαίνεται πως προσελήφθησαν σχεδόν 22.000 άτομα. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός συνασπισμός κατάφερε να προσλάβει σε θέσεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα 21.924 άτομα τα τελευταία 2,5 χρόνια με την δαπάνη να υπολογίζεται για το 2018 να αγγίξει τα 18 δις. Ευρώ, λόγω και των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια.

Κατά τα λοιπά, με διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες, διαγράφονται πρόστιμα πρατηριούχων καυσίμων ή και όσων υπέπεσαν σε λάθη κάνοντας χρήση των διατάξεων για την «εθελοντική αποκάλυψη» αδήλωτων εισοδημάτων (ν.4446/2016).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024