Απάντηση ΥΠΕΞ στα Τίρανα: Απαράδεκτες οι γενικεύσεις της Αλβανίας
Να επιδείξει υπευθυνότητα και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καλεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς
Να επιδείξει υπευθυνότητα και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, καλεί το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, ενόψει του τελικού πορίσματος για το θάνατο του Έλληνα πολίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Αλβανού πολίτη στην περιοχή της Καβάλας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών διαμηνύει πως οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες.
Εξάλλου, ο κ. Γεννηματάς καθιστά σαφές πως η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το κράτος δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Σημειώνει μάλιστα πως οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τέλος, υπογραμμίζει πως η αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη και επαναλαμβάνει την αυτονόητη καταδίκη σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές.
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
- Η Ένωση Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου
- Τι είναι η σεισμική τράπεζα που θα εγκατασταθεί στη Σαντορίνη
- OnlyFans: Τι θα κάνει μια φιλάνθρωπος μητέρα τεσσάρων παιδιών με την «πορνομηχανή» των 7 δισ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442