Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Κύπρου σε Μόσχα: Δεν επιδιώκουμε την στρατιωτικοποίηση

Απάντηση Κύπρου σε Μόσχα: Δεν επιδιώκουμε την στρατιωτικοποίηση

Η Κυπριακή Δημοκρατία, αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της, παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις

Ουδέποτε ήταν στόχος μας ούτε και τώρα επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση της Κύπρου, διευκρινίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στο δημοσίευμα του πρακτορείου TASS σχετικά με την προειδοποίηση της Μόσχας για την αμερικανική παρουσία στην Κύπρο , σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις αιτήματος ή στη βάση σχετικής Συμφωνίας ή Μνημονίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ την Τετάρτη υπήρξε επικοινωνία Λευκωσίας – Μόσχας για το ζήτημα.

«Σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα του Πρακτορείου TASS  διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε ήταν στόχος μας ούτε και τώρα επιδιώκουμε στρατιωτικοποίηση της Κύπρου», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Προδρόμου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, προσθέτει, «αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της, παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και αυτό μόνο σε περιπτώσεις που κάποιες χώρες υποβάλουν σχετικό αίτημα ή και έχουν κάποια σχετική με το θέμα αυτό Συμφωνία ή Μνημόνιο (MOU) με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Ενδεικτικά και όπως ανέφερε πρόσφατα με δημόσιες δηλώσεις του στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, το 2017 δόθηκαν από τη Δημοκρατία διευκολύνσεις σε αεροδρόμια της χώρας σε 672 περιπτώσεις και διευκολύνσεις ελλιμενισμού σε άλλες 225 στα λιμάνια μας», συνεχίζει.

Στη διάρκεια του φετινού χρόνου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, σημειώνει, «είχαν παραχωρηθεί διευκολύνσεις σε 212 περιπτώσεις στα αεροδρόμια και σε 207 περιπτώσεις στα λιμάνια της Κύπρου».

Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία αναφέρει πως η δήλωση Ζαχάροβα βασίζεται σε πληροφορίες TASS

Στη βάση πληροφοριών του πρακτορείου ειδήσεων TASS, οι οποίες ίσως προέρχονται από αμερικανικές πηγές, έγινε η δήλωση της Εκπρόσωπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Ρωσικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, Άλλα Χανάγιεβα.

Η κ. Χανάγιεβα είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις της κ. Ζαχάροβα στο TASS νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να λάβει μέτρα σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής συγκέντρωσης στην Κύπρο.

«Η κ. Ζαχάροβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στη βάση των πληροφοριών από το πρακτορείο ειδήσεων TASS», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ίσως το TASS έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αμερικανικές πηγές».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024