Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Προχωράμε με το δικό μας σχέδιο υπέρ των πολλών

Τσίπρας: Προχωράμε με το δικό μας σχέδιο υπέρ των πολλών

Ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

«Σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, πιο αισιόδοξοι αλλά και πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη δουλειά που μας περιμένει», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, κατά την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Η κατάργηση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων δεν ήταν μια νομοτελειακή εξέλιξη, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup και σημείωσε πως η διάρκειά του δεν οφειλόταν στην Ελλάδα, αλλά στην Ιταλία, καθώς η συζήτηση για τη χώρα μας ολοκληρώθηκε μέσα στα πρώτα 20 λεπτά και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2019 που δεν περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων.

«Δεν είναι μόνο οι οικονομικοί δείκτες που πιστοποιούν το πέρασμα στη μεταμνημονιακή περίοδο, είναι και οι κοινωνικοί δείκτες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Το σημαντικότερο είναι να έχεις ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα προσαρμογής και ταυτόχρονα να έχεις προστατέψει τους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στην οικονομία τα στοιχεία είναι πλέον πολύ ενθαρρυντικά, καθώς έχουμε επιστρέψει στην ανάπτυξη με ρυθμούς άνω του 2% και αποκτούμε διαρκώς νέα δυναμική.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι:

  • Οι επενδύσεις και οι εξαγωγές αυξάνονται.
  • Η ανεργία μειώνεται. Σήμερα είναι στο 18,9%, 8% κάτω από το μέγιστο του 27% περίπου πριν από τέσσερα χρόνια.
  • Τα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι υγιή, πλεονασματικά και πάνω απ’ όλα, αξιόπιστα διεθνώς.
  • Το χρέος μας είναι πια βιώσιμο, εγγυημένο και σε τροχιά σταθερής απομείωσης.
  • Εφαρμόσαμε περισσότερες από 450 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση προχωρά με το δικό της σχέδιο υπέρ των πολλών»

«Σήμερα, περίπου 3,5 μήνες, μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση προχωρά με το δικό της, πλέον, σχέδιο υπέρ των πολλών», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι «ο ΟΟΣΑ μας απέδωσε την πρωτιά στην εφαρμογή δραστικών μεταρρυθμίσεων και πλέον όλοι, διεθνείς οργανισμοί, αναλυτές και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, αναγνωρίζουν την ποιοτική δουλειά που συντελέστηκε αυτά τα τριάμισι χρόνια».

«Όλα αυτά έγιναν παράλληλα με τη μεγάλη προσπάθεια να διορθωθούν οι σαρωτικές συνέπειες της ύφεσης, που ώθησαν στο περιθώριο και στη φτωχοποίηση μεγάλο μέρος του πληθυσμού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στην προστασία της πρώτης κατοικίας, την επέκταση των επιδομάτων αλληλεγγύης, τις φορολογικές διευκολύνσεις, την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας την καθολική πρόσβαση στο σύστημα υγείας, την αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα, τα σχολικά γεύματα, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024