Να απαντήσει στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε,  ζήτησε από τον πρωθυπουργό η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον News 24/7 ανέφερε ότι «είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να μιλήσει δια του πρωθυπουργού και να απαντήσει στον κ. Ζάεφ που μίλησε για Μακεδόνες του Αιγαίου και για διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας. Δυο μέρες τώρα ο κ. Τσίπρας σιωπά. Κάνουμε τα πάντα για να μην ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών. Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε νέα πολιτικά δεδομένα» σημείωσε η κ. Σπυράκη για να προσθέσει.

«Κάθε βουλευτής θα πρέπει να τα προσμετρήσει αυτά τα νέα δεδομένα. Εμείς δεν θέλουμε να κυρωθεί αυτή η συμφωνία από την παρούσα Βουλή. Αν δεν ψηφιστεί θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Αν ψηφιστεί την ευθύνη θα έχουν όσοι σηκώσουν το χέρι και πουν ΝΑΙ. Οφείλουν όλοι να λάβουν υπόψιν τις νέες παραμέτρους».

Ερωτηθείσα για την πρόταση μομφής είπε ότι «έχουμε όλα τα όπλα στη διάθεσή μας». «Σε καμία περίπτωση -κατέληξε- δεν υπάρχει θέμα αλλαγής αντιπροέδρων στη ΝΔ ούτε μετά το συνέδριο».