Φωτογραφίες: Automedia

H γκάμα των Q πρόκειται να αποκτήσει ένα ακόμα μέλος, με την μορφή ενός coupe SUV, το οποίο θα έχει ως αφετηρία την νέα και σημαντικά βελτιωμένη γενιά του Q3 και πλέον, δίνει τα διαπιστευτήριά του, για πρώτη φορά στο φωτογραφικό φακό ως δοκιμαστικό πρωτότυπο.

Αν και σε προηγούμενες αναφορές για το νέο coupe SUV, δια χειρός Audi, το μοντέλο ήταν γνωστό ως Q4, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η ονομασία που θα επικρατήσει είναι τελικά το Q3 Sportback.

Παρά την ονομαστική και τεχνολογική του συνάφεια με το νέο Q3, όπως έχει επισημάνει κατά το –πολύ- πρόσφατο παρελθόν ο επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, και υπεύθυνος για την εμφάνιση του νέου μοντέλου, Andreas Mindt. «το Q3 Sportback εκπροσωπεί για μένα σχεδιαστικά πολλά περισσότερα από μια απλή coupe παραλλαγή του Q3» ενώ διευκρίνισε ότι το νέο μοντέλο θα έχει ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα το κάνουν ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τα υπόλοιπα της γκάμας των Q.

Όπως και να έχει με τις επίσημες συστάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μοντέλο θα αντλήσει τις σχεδιαστικές επιρροές του από το TT Offroad Concept που η Αudi παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου το 2014, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για την δυναμική του νέου SUV.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι εκτός από την coupe λογικής οροφή το Q3 Sportback αναμένεται να έχει και μεγαλύτερο μήκος από το Q3 αν και δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η «θυσία» μερικών λίτρων από την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ μαζί με την ορατότητα του οδηγού προς τα πίσω.

Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται να δούμε το νέο μοντέλο εντός του 2019 καθώς η παραγωγή του έχει ήδη προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τα τέλη της επόμενης χρονιάς στο εργοστάσιο της Audi στην Ουγγαρία.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά του μέρη θα προέλθουν κατά πλειονότητα από το ήδη γνωστό Q3, με την νέα έκδοση να προσφέρει αρχικά ισχύ από 150 έως 230 ίππους και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει ο συνήθης άφθονος τεχνολογικός εξοπλισμός τόσο σε επίπεδο gadgets με κυρίαρχη την οθόνη των 8,8 ή των 10,0 ιντσών σε συνδυασμό με το Audi Virtual Cockpit και το πλήθος επιλογών για τη διασύνδεση έξυπνων συσκευών όσο και σε επίπεδο συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο