Μασσαλία: Νεκρή 80χρονη που είχε τραυματιστεί από δακρυγόνο
Μια 80χρονη η οποία είχε τραυματιστεί στο διαμέρισμά της από θραύσματα δακρυγόνου που εκτοξεύθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Μασσαλία, πέθανε την Κυριακή στο χειρουργείο
Μια 80χρονη η οποία είχε τραυματιστεί στο διαμέρισμά της από θραύσματα δακρυγόνου που εκτοξεύθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Μασσαλία, πέθανε την Κυριακή στο χειρουργείο.
Η ηλικιωμένη, που είχε γεννηθεί τον Ιούλιο του 1938 και ήταν αλγερινής εθνικότητας, βρισκόταν στο σπίτι της, κλείνοντας τα παράθυρα του διαμερίσματός της, στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου κοντά στην Κανεμπιέρ, όταν ένα βλήμα τη χτύπησε στο πρόσωπο.
Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Τιμόν και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Κονσεπσιόν, χειρουργήθηκε αλλά πέθανε «από χειρουργικό σοκ», δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Ξαβιέ Ταραμπέ.
«Βρέθηκαν πάνω της θραύσματα δακρυγόνων», διευκρίνισε ο εισαγγελέας. «Όμως, στο στάδιο αυτό, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αν υπάρχει αιτιώδης σχέση ανάμεσα στον τραυματισμό και στον θάνατο», διευκρίνισε ο Ταραμπέ. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία.
Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες βράδυ στο Παλιό Λιμάνι, και στη συνέχεια στην Κανεμπιέρ, έπειτα από μια ημέρα που σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις στην πόλη, έπειτα από κάλεσμα των «κίτρινων γιλέκων», της CGT αλλά και μιας συλλογικότητας που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο οκτώ ανθρώπων από την κατάρρευση δύο κτιρίων στις αρχές Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης.
«Η ηλικιωμένη έκλεινε τα παράθυρα του διαμερίσματός της για να αποφύγει τον καπνό από τα δακρυγόνα και δέχθηκε ένα καταπρόσωπο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαλίμ Μούσα, δικηγόρος μιας φίλης του θύματος που κατοικεί στο απέναντι κτίριο.
Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να προσδιοριστεί αν «ήταν το δακρυγόνο ή η ιατρική μεταχείριση» ενός ανθρώπου «με ευαίσθητη υγεία» που προκάλεσε τον θάνατο.
- Ιράν: Το πετρέλαιο άγγιξε ξανά τα 100 δολάρια το βαρέλι – Οι πρώτες αντιδράσεις στις ασιατικές αγορές
- Το Ιράν είναι «κοντά στην ήττα», δηλώνει ο Τραμπ, αλλά «αυτό δεν πάει να πει ότι θα σταματήσουμε αμέσως»
- Ιράκ: Χτυπήθηκαν 2 δεξαμενόπλοια – Σκοτώθηκε ναυτικός – Ερευνες για αγνοουμένους
- Πετρέλαιο: Νέα αλματώδης αύξηση της τιμής του WTI παρά την παρέμβαση των ΗΠΑ
- Ιράν: 172 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα στρατηγικά τους αποθέματα αποδεσμεύουν οι ΗΠΑ
- Ιράν: «Συντονισμένη επίθεση» με τη Χεζμπολά κατά του Ισραήλ «με πυραύλους και drones»
