Επεισόδια, καταστροφές και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξέσπασαν σήμερα στην Τουλούζη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μαθητών Λυκείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων γιλέκων».

Περίπου 700 μαθητές Λυκείου, από διάφορα σχολεία της Τουλούζης, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας καταστροφές στη συνοικία Αρέν σε δρόμους, πεζοδρόμια και καταστήματα, ανάμεσα στα οποία και ένα κοσμηματοπωλείο, το οποίο οι μαθητές βανδάλισαν, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν το λεηλάτησαν επίσης.

Το τοπικό δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς Tisseo ανέστειλε τα δρομολόγια σε δύο γραμμές του τραμ, σε όλες τις γραμμές των λεωφορείων και σε μία από τις γραμμές του μετρό «λόγω των διαδηλώσεων και για λόγους ασφαλείας».

Στην πλατεία του Καπιτωλίου, όπου κατέληξαν το απόγευμα, οι μαθητές, μαζί με άλλους διαδηλωτές, κινήθηκαν, έχοντας τα χέρια ψηλά στον αέρα, προς τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών φωνάζοντας το σύνθημα «Μακρόν, παραιτήσου». Στη συνέχεια το πλήθος έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών οι οποίοι τους απώθησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.\

Έξι άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές, ενώ ένας έβδομος νέος απομακρύνθηκε από την αστυνομία με το πρόσωπο του καλυμμένο με αίμα, υπό τις αποδοκιμασίες περαστικών. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Περισσότερα από 100 Λύκεια είχαν αποκλειστεί, μερικώς ή πλήρως, σήμερα το πρωί στη Γαλλία, στο πλαίσιο ενός κινήματος διαμαρτυρίας κατά των μεταρρυθμίσεων για την Εκπαίδευση και σε ορισμένες περιπτώσεις ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας. Στη Νίκαια, περίπου 1000 μαθητές βγήκαν στους δρόμους για να συμπαρασταθούν στα «κίτρινα γιλέκα» φωνάζοντας «Μακρόν, παραιτήσου».